U šatore ispred KB Dubrava uvedeno grijanje, namješteni su kreveti, stigao kisik

Foto: MORH / M. Čobanović

Ispred Kliničke bolnice u Dubravi stoji najveći broj šatora spreman za prihvat novozaraženih.

Šatore u Dubravi, kao i one ostale diljem zemlje, postavila je vojska, odnosno 231 pripadnik bojne. Svaki šator ima deset kreveta i instalirane naprave za dovod kisika.

Osim toga, u šatore je pušteno i grijanje, a tamo će uskoro stići i prvi pacijenti kojima će biti potreban kisik.

“Ovo je pripremljeno, tako će to izgledati, još će samo biti prekrivači kad pacijenti dođu i još tim sestara i liječnika. Dakle stavljena je posteljina, mjerači kisika, lijekovi su ovdje, materijal i pribor za reanimaciju i tako dalje. Oni su stavljeni u funkciju da se pacijenti mogu početi primati. Ovdje se može provoditi terapija kisikom. U trenutku kada terapija preraste ovih 15 litara, tada pacijenti moraju ići na jedinicu intenzivnog liječenja na daljnje pojačano intenzivno liječenje”, kaže infektolog u KB Dubrava Bruno Baršić za RTL.



Od ponedjeljka je covid-bolnica, nema operacija za negativne

U takozvanom C bloku pregrađuje se dio prema poliklinikama koji je čist. Stvaraju se uvjeti za siguran boravak covid-bolesnika. Operacija za pacijente s negativnim nalazom na koronavirus – nema. Od ponedjeljka je ovo covid-bolnica.

“Taj dio bi bio predviđen za odmaranje našeg osoblja kao čisti dio u kojem se može boraviti bez zaštitne opreme. Mi smo sad definitivno u fazi maksimalne mobilizacije, sve zagrebačke bolnice su mobilizirane”, rekao je koordinator bolničkog liječenja u KB Dubrava Ivica Lukšić.

Komentari