U Saboru nemaju saznanja da su još neki zastupnici zaraženi koronavirusom

Foto: Screenshot

Službe Hrvatskog sabora u ponedjeljak su poručile kako, osim onih od ranije poznatih, nemaju saznanja da su još neki zastupnici pozitivni na koronavirus ili da su u samoizolaciji.

“Ne raspolažemo novim informacijama o eventualnim dodatnim zastupnicima koji bi bili pozitivni na koronavirus ili u samoizolaciji zbog kontakta s oboljelom osobom“, odgovorili su iz Sabora.

Proteklog vikenda zaraza koronavirusom potvrđena je predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, a krajem rujna HDZ-ovu zastupniku Josipu Đakiću, dok je u samoizolaciji potpredsjednik HDZ-a akademik Željko Reiner (HDZ).

Za Đakića, koji je na bolničkom liječenju, spekulira se da bi mogao staviti mandat u mirovanje kako u pitanje ne bi došla HDZ-ova većina od 76 glasova.



Hoće li se to dogoditi i tko bi ga mogao mijenjati u Saboru, više bi se trebalo znati do sredine tjedna, kada Sabor nastavlja zasjedati. Planom rada nije predviđeno da Sabor u petak glasuje.

Iz Sabora poručuju i da epidemiološke mjere, koje se provode, i dalje ostaju na snazi, a da će u slučaju bilo kakvih promjena, pravovremeno obavijestiti javnost.

U sabornici su, naime, maske obvezne, skinuti se mogu samo za govornicom koja je ograđena pleksiglasom, broj zastupnika koji istodobno može biti u dvorani smanjen je na 41, poštuje se propisana udaljenost.

Komentari