NOVI DETALJI UBOJSTVA U KAŠTELIMA Napadači su došli u tri automobila i opkolili Boljata. Nije mu pomogla ni pancirka

Goran Mehkek / CROPIX/ilustracija

Jedan muškarac je poginuo, a dvojica su ozlijeđena u pucnjavi koja se u noći s nedjelje na ponedjeljak dogodila u Kaštelima, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija.

Prema neslužbenim informacijama, kako javlja Slobodna Dalmacija, radilo se o dogovorenom susretu radi rješavanja nesuglasica između napadača te Joze Čabraje s kojim je tu večer bio sada pokojni Boljat. Nesretni 36-godišnjak bio je okružen članovima suparničke skupine prije nego li je ustrijeljen.

Iako je navodno na sebi imao pancirni prsluk, smrtonosni metak dokrajčio ga je. Jozo Čabraja nije zadobio po život opasne ozlijede.

“Ljudi moji, to vam je bilo grozno. Kiša je padala, a ovaj jadan ubijeni momak ležao je na tlu pokriven nekim sivim najlonom. Čuvala su ga dva ili tri interventna policajca jer se čekalo nekoga da započnu očevid. Bilo je oko tri sata ujutro, a on je još kisnuo mrtav. Kažu da je imao pancirku, ali su ga opet uspjeli ubiti. Nije pogođen u glavu”, rekao je zgroženi mještanin Kaštel Kambelovca.



Kako se doznaje, Mario Boljat u Kaštel Kambelovac došao je motorom kojeg je ostavio podalje od mjesta susreta. S vozila su također tijekom očevida uzeti svi tragovi. Za sada su uhićena trojica, a govori se o neraščišćenim odnosima u vezi s jednim od lokala na tom području, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari