U POŽEGI JE 63 ZARAŽENIH Došlo je do proboja u bolnici; Ravnatelj poručuje: Nije onemogućen normalan rad

Nove informacije pristižu iz sata u sat. Ovisno o tome kako tim epidemiologa dobiva rezultate testova koje neprekidno uzimaju u Požegi. Najnoviji rezultati govore o 63 zaraženih u Požegi, od toga 15 iz bolnice. Riječ je o liječnicima, medicinskom osoblju, tehničarima i dvije spremačice.

Pogođen plućni odjel

Ravnatelj požeške bolnice Željko Glavić rekao je kako je poznato kako je došlo do proboja u bolnicu.

”25. lipnja jedna bolesnica s težom neurološkom bolesti bila je na više pregleda. Tada se zarazilo nekoliko naših djelatnika, isto tako na plućnom odjelu jedan bolesnik sa težom upalom i respiratornom bolesti, koji je liječen na odjelu, također je pozitivan na koronavirus. To su dva izvora, od kojih je došlo do zaraze na ta dva odjela”, kazao je ravnatelj Opće bolnice Požega.

Plućni odjelu je ujedno odjel najviše pogođen koronavirusom, no ravnatelj za RTL potvrđuje kako nema teže zaraženih. Neki oboljelih ima blage simptome, a većina ih je asimptomatsko, što znači da nemaju nikakve simptome.



”Pet bolesnika je zadržano na liječenju, ali i oni također imaju srednje teške simptome. Više su zadržani zbog drugih bolesti udruženih s korona infekcijom”, objasnio je Glavić.

”Bolnica nije promijenila način rada. To nije nešto što bi nas na bilo koji način onemogućilo u normalnom obavljanju posla. U izolaciju smo stavili sve one koji u njoj trebaju biti. Sve preglede, pretrage i operacije obavljamo normalno”, uvjerava ravnatelj.

Situacija je prema njegovu mišljenju normalna. Uz to broj oboljelih izvan bolnice, smatra Galvić, u Požeško-slavonskoj županiji je u značajnom padu.

”Vjerojatno se ta kriza stavlja pod kontrolu”, kazao je Glavić.

U Požegi je poznat nulti zaraženi pacijent. Riječ je o obitelji koja se vratila iz Njemačke i o obitelji koja je bila na svadbi u Zagrebu, te je iz tog razloga lakše nalaziti kontakte, pišu Vijesti.hr.

NAKON OBJAVE STOŽERA Županije prijavljuju nove slučajeve zaraze: Novih 10 osoba zaraženo koronavirusom

Komentari