U potresu stradala i kuća sagrađena 2003. godine, neupotrebljiva je za život

Ilustracija Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U potresu je teško oštećena i kuća sagrađena u obnovi 2003. godine u selu Prekopa kod Gline. Kuća je sagrađena kao potpuno nova, a nakon potresa je dobila žutu naljepnicu te je neupotrebljiva.

Kuća čeka dodatni pregled, a štete su na krovištu, stepenicama, nosivim zidovima, temeljima… Vlasnici kuće, Vlado Rovišan i njegova supruga Paola Čretni te njihova kćer, dobili su kontejner kao privatnu donaciju, kako piše Večernji list.

Na dan potresa bili su u Petrinji, a njihova kćer sama kod kuće. U tom trenutku prolazili su  kroz središte Petrinje, dijelovi zgrada pali su na njihov osobni automobil, supruga je uspjela izaći iz automobila za potresa, a on je ostao u njemu te zadobio i ozljede ruke. Kćer nije bila ozlijeđena.

“To su bili trenuci strave, dok sam se izvlačio iz uništenog automobila, ali i dok nisam dobio telefonom kćer. Ostali smo i zarobljeni u Petrinji, nismo mogli u Glinu, stopirali smo bezuspješno dok nas nije vidio jedan Petrinjac koji je rekao da će nas odvesti k djetetu”, ispričao je Vlado Rovišan.



Paola Čretni je istaknula kako im je nezamislivo da se kuća sagrađena 2003. ovako ošteti u potresu te dodala kako imaju sve sve papire, tko je bio izvođač, nadzorni inženjer, regionalni i lokalni.

Komentari