U ponedjeljak većinom sunčano i vruće

HRT

I u ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano. Uz slab, povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar poslijepodnevna temperatura bit će između 29 i 31 °C.

Podjednaka će najviša temperatura zraka biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz većinom sunčano vrijeme. Umjerenog razvoja oblaka bit će na krajnjem sjeverozapadu, uz vrlo malu vjerojatnost za poneki pljusak.

Malo veća vjerojatnost za lokalne poslijepodnevne pljuskove postoji u gorskim krajevima, osobito u Gorskom kotaru, ali će veći dio dana prevladavati sunčano. I na sjevernom Jadranu vedrina, ujutro uz slab burin, danju maestral. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 29, na Jadranu do 31 °C.

Sunčano i vruće bit će i na srednjem Jadranu, a u unutrašnjosti Dalmacije poslijepodne može biti umjerenog razvoja oblaka, ali bez kiše. Uz obalu će ujutro puhati burin, danju vjetar s mora, a more će biti mirno ili malo valovito, prema otvorenom i umjereno valovito.



Na jugu Hrvatske će temperatura zraka biti između 30 i 33 °C, a temperatura mora od 22 do 24 °C. Bit će sunčano, a nakon burina zapuhat će vjetar s mora – uglavnom slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak.

I u nastavku tjedna većinom sunčano i vruće, ali…

Do sredine sljedećeg tjedna u kopnenom će području prevladavati sunčano uz slab vjetar. U noći na četvrtak te u prvom dijelu četvrtka u sjevernim krajevima i unutrašnjosti Istre mjestimice može biti pljuskova i grmljavine. Bit će vruće, a i noći će biti sve toplije.

Sve toplije noći bit će i na Jadranu, a danju biti sunčano i vruće, uz temperaturu i do 35 °C. Nakon burina danju će puhati uglavnom slab vjetar s mora, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari