U ponedjeljak većinom oblačnije, ponegdje i svježije i vjetrovitije

Pixabay

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenljive naoblake uz sunčana razdoblja. Ponegdje može pasti malo kiše pri čemu je vjerojatnost za nju od zapada prema istoku sve manje. Uz slab i umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar najviša temperatura zraka bit će malo niža nego u nedjelju, uglavnom od 23 do 27 °C.

U središnjoj Hrvatskoj još manje toplo, s najvišom temperaturom između 20 i 23 °C. Najniža jutarnja pak od 14 do 16 °C. Oblačniji će biti prvi dio ponedjeljak, kada mjestimice treba računati na malo kiše, a poslijepodne su osobito na sjeverozapadu izgledna duža sunčana razdoblja. Puhat će slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

I u Lici i Gorskome kotaru vjetrovitije nego u nedjelju, uz umjereno i pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom te najvišom temperaturom zraka od 18 do 22 °C. Na sjevernom Jadranu uglavnom sunčano, samo ponegdje uz mogućnost za poneku kap kiše, a zapuhat će bura koja će jačati i podno Velebita mjestimice biti jaka s olujnim udarima. Najviša temperatura zraka od 24 do 27 °C.

U Dalmaciji toplije, između 27 i 31 °C, uz obilje sunca tijekom dana. Nakon slabog do umjerenog juga u noći i prijepodne, od sredine dana na sjeveru Dalmacije okrenut će na buru, a prema jugu će ponegdje puhati jugozapadnjak. More malo i umjereno valovito.



Podjednako valovito bit će i na krajnjem jugu naše domovine, gdje će također u noći i prijepodne biti juga, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnog vjetra. Nastavit će se niz sunčanih i vrlo toplih dana, mjestimice i vrućih dana, uz najvišu temperaturu zraka od 28 do 31 °C.

U utorak još promjenjiva naoblaka i gdjegod jaka bura pa sunčanije, mirnije, toplije…

U utorak će više oblaka još biti ponegdje na istoku unutrašnjosti, drugdje pak uglavnom sunčano. Pretežno sunčano i idućih dana, ujutro s mjestimičnom maglom, a od srijede i uz porast temperature.

Na Jadranu sunčano te i dalje vrlo toplo, ponegdje i vruće, u utorak još s burom, koja će na sjevernom dijelu ponegdje biti jaka s olujnim udarima, uglavnom podno Velebita u prvom dijelu dana. U drugoj polovini tjedna većinom slabiji vjetar, ali na sjevernom dijelu još ponegdje može biti jake bure, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari