U ponedjeljak uglavnom suho i djelomice sunčano. Ujutro očekujte gustu magla i niska naoblaka

“U ponedjeljak na istoku Hrvatske uglavnom suho i djelomice sunčano. Ujutro i prijepodne mjestimice magla i niski oblaci, a više sunčanih razdoblja očekuje se sredinom dana i poslijepodne. Vjetar slab. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 10 °C, a najviša dnevna između 16 i 18 °C.

U središnjoj Hrvatskoj u početku magla i niska naoblaka, koja se ponegdje može zadržati i veći dio dana. Sunčanih razdoblja bit će više poslijepodne te u višim predjelima. Temperatura podjednaka kao na istoku, ali u mjestima s dugotrajnom maglom niža.

Magle i niskih oblaka bit će i na sjevernom Jadranu i u gorju. Ponegdje će se i dulje zadržati, osobito na zapadnoj obali Istre te po gorskim kotlinama. Vjetar uz obalu većinom slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 6 °C, uz obalu između 11 i 13 °C, a najviša dnevna većinom od 15 do 18 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano i još malo toplije. Ponegdje može biti magle ili sumaglice, i to većinom na sjevernom dijelu i u njezinoj unutrašnjosti. Vjetar većinom slab zapadni i jugozapadni, a more mirno ili malo valovito.



Ugodno toplo uz većinom sunčano vrijeme bit će i na jugu Hrvatske. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni.”

I u utorak stabilno, pa sredinom tjedna oblačnije, vjetrovitije…

“U utorak u unutrašnjosti magla i niski oblaci uglavnom ujutro i navečer. U srijedu i četvrtak većinom tmurno i oblačno tek ponegdje uz malo kiše ili rosulje. Zapuhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar uz pad temperature zraka.

Na Jadranu idućih dana stabilno – barem djelomice sunčano, no u utorak na sjevernom i srednjem dijelu mjestimice uz maglu i niske oblake. U srijedu i četvrtak oblačnije, osobito na sjevernom dijelu, ali uglavnom suho. Vjetar u utorak većinom slab, a u srijedu će na sjevernom dijelu zapuhati mjestimice umjerena bura, koja će se do kraja dana proširiti i na srednji Jadran, a u četvrtak će ponegdje biti i jaka.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari