Stiže nam jako jugo, kiša, a temperature će porasti i do 11 stupnjeva

“U ponedjeljak će u istočnoj Hrvatskoj umjereno do znatno oblačno. Veći dio dana uglavnom suho, a navečer i u noći kiša. Zapuhat će umjeren, prema kraju dana i jak jugoistočni i južni vjetar, uz porast temperature i do 11 °C.

Toplije nego u nedjelju bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz kišu uglavnom u drugom dijelu dana, a prijepodne ponegdje moguća kraća sunčana razdoblja. Vjetar umjeren, od sredine dana i jak južni s olujnim udarima osobito u višim predjelima.

Još vjetrovitije i kišovitije na zapadu Hrvatske, gdje će prevladavati oblačno. Oborina će mjestimice biti obilna, na sjevernom Jadranu popodne praćena i grmljavinom, a u višem gorju bit će i susnježice i snijega. Zatoplit će. Puhat će jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na jugozapadnjak, a more će pritom jačati na valovito i jače valovito.

Na srednjem Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar mogu na otvorenome moru podići valove i do 5 metara, a navečer će okrenuti na jugozapadnjak. Kiša će osobito padati u drugom dijelu dana, ponegdje uz grmljavinu, a obilnija će biti u unutrašnjosti Dalmacije. Uz jaku južinu i mjestimice kraća sunčana razdoblja temperatura poslijepodne između 10 i 15 °C.



Na jugu Hrvatske umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom. Puhat će jako i vrlo jako jugo i južni vjetar, prema kraju dana ponegdje i olujan, uz uzburkano more. Najviša dnevna temperatura oko 15 °C.”

U nastavku tjedna promjenjivo, razmjerno toplo…

“U danima koji slijede u unutrašnjosti promjenjivo, pa i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, najčešće u gorskim predjelima te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Ponegdje će biti i obilnije kiše. Susnježica i snijeg samo u najvišim planinama. U utorak južni i jugozapadni vjetar i najtoplije, zatim će vjetar oslabjeti, a temperatura biti u blagom padu.

Na Jadranu i u nastavku idućeg tjedna kišovito, ponegdje s obilnom kišom, mjestimice i grmljavinom, a moguće su i poplave. U najtopliji utorak još jak južni i jugozapadni vjetar, zatim će postupno slabjeti.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari