U ponedjeljak stabilno, ali posvuda ne i sunčano

Pixabay

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati oblačno i maglovito. Jutarnja temperatura bit će između 0 i 3 °C pa je mjestimice moguć i slab mraz pri tlu, a najviša dnevna oko 8 °C.

Slabog mraza pri tlu ujutro će biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz maglu i niske oblake, ponovno cjelodnevne, te porast temperature zraka do 7 ili 8 °C.

Po kotlinama gorskih krajeva ujutro magla i slab mraz, ali će danju prevladavati sunčano, osobito u višem gorju. Obilje sunčanog vremena bit će i na sjevernom Jadranu, ali ujutro prema otvorenom moru može biti magle. Uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, prema otvorenom sjeverozapadni vjetar. Bura će poslijepodne i navečer pojačati na jaku, podno Velebita i vrlo jaku.

Sunčano će biti na srednjem Jadranu. U unutrašnjosti Dalmacije može ujutro biti magle, a nije isključena ni pojava slabog mraza pri tlu. Uz slab, prema otvorenom i umjeren sjeverozapadni vjetar te malo do umjereno valovito more, temperatura zraka bit će između 17 i 20 °C.



Obilje sunca uz slabu buru te umjeren sjeverozapadni vjetar prema otvorenom moru bit će i na jugu Hrvatske. Poslijepodnevna temperatura bit će između 19 i 21 °C.

I dalje stabilno…

Oblačno, tmurno i maglovito bit će do četvrtka u većem dijelu unutrašnjosti. Pritom mjestimice može biti i slabe rosulje ili izmaglice, a osobito u gorju ujutro i mraza. U višem gorju će biti sunčanih razdoblja, a vjerojatnost za njih i u ostalim krajevima raste u četvrtak. O magli i niskim oblacima ovisit će i poslijepodnevna temperatura zraka.

Na Jadranu će sljedećih dana prevladavati sunčano i razmjerno toplo. U utorak će puhati bura, podno Velebita i jaka, koja će u srijedu oslabjeti. U četvrtak tiho ili slab vjetar, pri čemu raste vjerojatnost za mjestimičnu maglu i niske oblake, osobito na sjevernom dijelu, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari