U ponedjeljak razmjerno toplo, većinom uz povremene oborine

“U ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno i pretežno oblačno, ponegdje ujutro s maglom, a malo kiše može biti samo mjestimice. Uz uglavnom slab vjetar temperatura će zraka od jutarnjih -1 do 2 °C danju porasti do vrijednosti između 6 i 9 °C.

U središnjoj Hrvatskoj prevladavat će oblačno, također u jutarnjim satima mjestimice s maglom. No, kiša je vjerojatnija nego na istoku, posebno u prvom dijelu dana. Temperatura zraka malo niža nego u nedjelju – od 2 do 6 °C.

U Lici i Gorskom kotaru uglavnom od -1 do 5 °C, uz oblake i povremenu kišu, u višim predjelima i susnježicu i snijeg. Na sjevernom će Jadranu biti sunčanih razdoblja, ali također ponegdje i kiše. Puhat će jugo i istočnjak, ponegdje bura, a u drugom dijelu dana okrenut će na sjeverozapadnjak i zapadnjak, posebno na otvorenome moru.

Promjenjive će naoblake biti u većem dijelu Dalmacije, gdje također valja računati na mjestimičnu kišu, uz jugo i istočnjak, koji ponegdje može biti jak. Poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura uglavnom od 10 do 14 °C, a u unutrašnjosti malo niža, uz mogućnost susnježice i snijega navečet u najvišim područjima.



Na krajnjem jugu Hrvatske povremeno kiša, a lokalno može biti i pljuskova s grmljavinom, moguće i izraženijih. Puhat će jugo, mjestimice i jako, te istočnjak, a u drugom dijelu dana ponegdje jugozapadnjak i zapadnjak uz umjereno valovito i valovito more. Temperatura danju između 10 i 13 °C.”

I sljedećih dana povremene oborine, na Jadranu i razmjerno vjetrovito

“U kopnenom će području i sljedećih dana biti većinom oblačno, gdjekad s maglom. Povremeno kiša, osobito od utorka navečer do srijede prijepodne. Pritom će u gorju biti i snijega uz stvaranje snježnog pokrivača, a pahulje su izgledne i u nekim nižim područjima. Nakon sredine tjedna vjerojatno će biti malo stabilnije, ali uz postupan pad temperature.

Na Jadranu povremeno kiša, posebno na prijelazu od utorka na srijedu, kada može biti izraženijih pljuskova te veće količine oborine. Puhat će umjereno i jako jugo, potom u srijedu jugozapadnjak, a od četvrtka sjeverozapadnjak i bura.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari