U ponedjeljak razmjerno stabilno, ali posvuda ne i sunčano

Ilustracija Foto: Pixabay

I u ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati oblačno, ujutro i maglovito. Sunčana razdoblja moguća su poslijepodne ponajprije u zapadnoj Slavoniji. Povremeno će biti umjerenog sjeverozapadnog vjetra, a temperatura zraka bit će ujutro oko 0 °C, danju oko 5 °C.

U središnjoj Hrvatskoj ujutro i prijepodne magla i niski oblaci, a zatim je velika vjerojatnost sunčanih razdoblja. Ujutro mjestimice može biti slabog mraza pri tlu, a dnevna temperatura bit će između 4 i 7 °C.

Hladno jutro uz mraz i u gorju te u unutrašnjosti Istre. Danju će na sjevernom Jadranu prevladavati sunčano, dok će u gorju nakon magle i niskih oblaka biti barem djelomice sunčano. U noći i ujutro još će puhati umjerena i jaka bura koja će postupno oslabjeti, a prema otvorenom okrenuti na sjeverozapadnjak. I more će se od valovitog smiriti na umjereno valovito. Danju malo toplije nego u nedjelju.

Pretežno sunčano bit će i u Dalmaciji, u unutrašnjosti uz hladno jutro i mjestimični slab mraz. Dnevna temperatura bit će između 10 i 15 °C. Umjerena bura i sjeverni vjetar okrenut će na sjeverozapadnjak koji prema otvorenome moru može biti i jak.



Pretežno sunčano bit će i na jugu Hrvatske, a obilje sunca svakako će odgovarati stanovništvu na poplavljenom području. Uz obalu će puhati umjerena bura i sjeverni vjetar, prema otvorenom i sjeverozapadnjak, a dnevna temperatura bit će oko 15 °C.

Stabilnije nego u prošlom tjednu, ali…

Sljedećih dana u unutrašnjosti niski oblaci, ujutro i magla, a danju će sunčanih razdoblja biti osobito u gorju. U srijedu mjestimice može pasti i malo kiše, uglavnom na zapadu. Danju ipak malo toplije.

Na Jadranu sljedećih dana barem djelomice sunčano, a uz više oblaka malo kiše može pasti uglavnom na sjevernom dijelu. Vjetar će biti slab – bura i sjeverozapadnjak, od sredine tjedna i jugo, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari