U ponedjeljak promjenjivo. Bit će većinom oblačno, ponegdje s kišom, a sredinom dana moguća su i kraća sunčana razdoblja

Pixabay

Veći dio idućeg tjedna promjenjivo i nestabilno, često s kišom, ponegdje i u obliku pljuskova, osobito do četvrtka. Pritom će umjerene i jake bure biti još većinom do utorka ujutro, a u srijedu i četvrtak puhat će podjednako jako jugo, na kopnu jugozapadnjak.

Krajem tjedna manje vjetrovito te uglavnom suho, pa i pretežno sunčano, posebice na Jadranu. Temperatura zraka bit će u porastu pa će krajem tjedna u većini krajeva vjerojatno biti oko prosječnih vrijednosti za ovo doba godine.

U ponedjeljak na istoku Hrvatske promjenjivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito u zapadnoj Slavoniji. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 5 °C, a najviša dnevna, malo viša od nedjeljne – uglavnom od 10 do 12 °C.

U središnjoj Hrvatskoj dnevna temperatura malo niža nego na istoku. Bit će većinom oblačno, ponegdje s kišom, a sredinom dana mjestimice su moguća i kraća sunčana razdoblja. Vjetar većinom slab sjeverni.Jaka bura će oslabjeti

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, mjestimice s kišom, a u gorskim krajevima oblačnije i kišovitije, u najvišim predjelima još uz mogućnost za malo susnježice ili snijega. Uz obalu će u noći i ujutro puhati umjerena i jaka bura koja će već prijepodne oslabjeti. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 4 °C, uz obalu između 5 i 9 °C, a najviša dnevna od 6 do 8 °C, na moru između 13 i 15 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Mjestimice će biti kiše, a moguć je i poneki pljusak, osobito u njezinoj unutrašnjosti. ujutro slaba do umjerena bura, a zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 5 °C, uz obalu između 7 i 10 °C, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 16 °C.

Podjednaka će temperatura zraka biti i na jugu Hrvatske, gdje će uz promjenljivu naoblaku ponegdje biti kiše, a mogući su i lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, uz obalu jugozapadni, piše HRT.

Komentari