U ponedjeljak naoblačenje, navečer na sjeveru i jačanje bure

Pixabay

U ponedjeljak ujutro u istočnoj Hrvatskoj mjestimice magla, koja se može i duže zadržati ili izdignuti u niski oblačni sloj. Zatim djelomice sunčano uz postupni porast naoblake, a krajem dana ponegdje je moguća i slaba kiša. Najniža temperatura od -3 do -1 °C.

U središnjoj Hrvatskoj nakon većinom vedre noći, tijekom ponedjeljka postupno naoblačenje, a moguće su i rijetke slabe oborine, uglavnom prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura od 6 do 9 °C. Ujutro mjestimice može biti magle, a mraz će biti slabiji nego u nedjelju jer se temperatura noću ne bi trebala spuštati ispod -4 °C.

Podjednako će ujutro biti i u gorskim predjelima, te unutrašnjosti Istre, a duž obale sjevernog Jadrana slab mraz pri tlu manje je vjerojatan. Danju umjereno do znatno oblačno uz slab vjetar, a navečer će zapuhati umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do -1 °C, a duž obale od 2 do 7 °C.

U Dalmaciji u početku većinom sunčano, u njezinoj unutrašnjosti ujutro uz slab mraz. Od sredine dana više oblaka, te mjestimice umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 13 do 17 °C.

Na jugu Hrvatske u ponedjeljak između 15 i 17 °C, ujutro većinom od 4 do 9 °C, u Konavlima uz slab mraz. Prevladavat će sunčano, u početku slaba bura, a zatim ponegdje umjeren sjeverozapadnjak, uz malo do umjereno valovito more.

U utorak razvedravanje, na Jadranu ponegdje jaka bura

U utorak u unutrašnjosti razvedravanje te manje hladno. Od srijede opet raste vjerojatnost dugotrajne, pa i cjelodnevne magle i niskih oblaka, pogotovo u nizinama. Pritom je mjestimice moguća i rosulja. O magli će ovisiti i temperatura zraka, no svakako će biti niža nego u utorak, pogotovo dnevna. Vjetar slab, u gorju u utorak umjeren sjeveroistočni.

I na Jadranu u utorak razvedravanje, najprije na sjevernom dijelu, a u srijedu i četvrtak prevladavajuće sunčano. U utorak će se bura proširiti duž cijele obale i mjestimice biti jaka, a zatim će slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene ili još stupanj do dva viša, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari