U ponedjeljak južina, kiša, ponegdje i magla, iza utorka stabilnije

Damjan Tadic / CROPIX

“Na istoku Lijepe naše tjedan će početi sunčanim vremenom, ponegdje ujutro s maglom. Zapuhat će jugozapadni i južni vjetar, a temperatura će od jutarnjih 7 do 11 °C danju porasti do vrijednosti između 19 i 22 °C.

U središnjoj Hrvatskoj ujutro oko 10 °C, a danju oko 20 °C . Uz jaku južinu, odnosno umjeren, na udare mjestimice jak jugozapadni vjetar, dan će obilovati suncem, samo mjestimice ujutro treba računati na maglu.

Magle je moguća i u kotlinama Like. Inače, u gorju i na sjevernom Jadranu ponedjeljak će biti uglavnom sunčan, uz mogućnost za malo kiše ponajprije na širem riječkom području te u dijelu Gorskog kotara. Puhat će jugozapadnjak s jakim, lokalno moguće i olujnim udarima, a na moru jugo, prema kraju dana jako.

Jugo će prema večeri jačati i u Dalmaciji, gdje će more stoga biti umjereno valovito i valovito. Prevladavat će sunčano, no ponegdje uz više oblaka neće biti iznenađenje ako padne poneka kap kiše. Tijekom dana će temperatura porasti na oko 20 °C.



Podjednako ugodno toplo za ovaj dio listopada bit će i na jugu Hrvatske, gdje će također puhati jugo, koje će u drugom dijelu dana te u noći na utorak jačati na jako. Iako uz dosta sunčanog vremena postojat će i mogućnost za mjestimice malo kiše.”

U utorak većinom kiša pa stabilnije…

“U utorak na kopnu prolazno naoblačenje s kišom, u gorju moguće i većom količinom. Na istoku Hrvatske, gdje ujutro može biti magle, vjerojatnost za oborine bit će uglavnom mala. Od srijede stabilno, uz malo nižu temperature te uz povećanu vjerojatnost za zadržavanje magle i niskog oblačnog sloja dulje kroz dan.

Od sredine tjedna na Jadranu većinom sunčano. No, u utorak povremeno kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom te nevere uz obilniju količinu oborine. Jako jugo okrenut će na jugozapadnjak, potom na buru i sjeverozapadnjak.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari