U ponedjeljak još hladno, iako suho i barem djelomice sunčano

Zima/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano, ujutro mjestimice s maglom. Ujutro još hladno s temperaturom oko -5 °C ili nižom, a danju malo toplije nego u ponedjeljak, uz temperaturu oko 5 °C. Zapuhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar.

Jugozapadnjaka će biti i u središnjoj Hrvatskoj, ponegdje na udare u drugom dijelu dana moguće i jakog. Uz dosta sunca, ali i promjenljivu naoblaku, ujutro i mjestimičnu maglu, najviša će temperatura zraka biti od 5 do 7 °C. Najniža jutarnja između -7 i -3 °C. Na Banovini također bez oborina, s temperaturom ujutro između -7 i -5 °C, a danju oko 6 °C.

U gorskim područjima u noći i ujutro temperatura i niža od -10 °C. Na obali i otocima sjevernog Jadrana od -2 do 3 °C. Dnevna pak temperatura uz more između 6 i 10 °C, a u gorju od 2 do 5 °C. Zapuhat će jugozapadnjak, u gorju prema kraju dana i jak, a na moru i jugo. Veći dio dana bit će dosta sunčanih sati, no prema večeri i u noći oblačnije s mjestimičnom slabom kišom, u najvišem gorju i snijegom.

Sunčano će prevladavati i u Dalmaciji, povremeno s umjerenom naoblakom. Bura će potpuno oslabjeti i postupno okrenuti na jugozapadnjak i jugo, uz malo do umjereno valovito more. Temperatura zraka danju viša nego u ponedjeljak, od 8 do 11 °C, u unutrašnjosti između 5 i 8 °C. Jutro podjednako hladno kao u ponedjeljak.



Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također bura potpuno oslabjeti te okrenuti krajem dana na jugo. Uz pretežno sunčano vrijeme najviša temperatura zraka bit će od 7 do 11 °C.”

Od srijede daljnje zatopljenje, jačanje južine, ponegdje oborine…

“Od srijede sve jača južina, uz osjetan porast temperature. Negativne vrijednosti temperature u kopnenom će području izostati i u noćnim i jutarnjim satima, a dnevna će nerijetko biti viša od 10 °C. Malo je kiše moguće uglavnom u gorju te unutrašnjosti Dalmacije, a u petak su izgledi za nju povećani posvuda.

I na Jadranu u petak kišovito, mjestimice uz veću količinu oborine te lokalno izraženije pljuskove, moguće i grmljavinu. Prije toga kiša je izgledna uglavnom samo na sjevernom Jadranu. Uz to, jačat će jugo koje u četvrtak i petak može biti jako pa i olujno, te će temperatura zraka zamjetno porasti.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari