U policiji znaju tko je specijalac uključen u iznudu s Lucićem; ‘Zajeban momak, lak na obaraču’

RTL

Policijski specijalac, aktivni pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko, bio je s Leonom Lučićem na nadvožnjaku pokraj Draganića na sastanku na kojem je taj bivši policijski inspektor i nekadašnji glumac u seriji Krim tim 2 trebao preuzeti iznuđenih 100 tisuća eura od zaprešićkog poduzetnika kojeg su ucjenjivali. No iznuda je pošla po zlu za ucjenjivače pa je Leon Lučić s teškim ozljedama završio u bolnici, a specijalac je pobjegao.

Policija izbjegava uhićenje specijalca

Identitet specijalca je, navodima Indexa, poznat policiji, ali on još uvijek nije uhićen. Navodno je dobio poruku da angažira odvjetnika te da obriše Facebook profil da mediji ne bi imali njegovu fotografiju, što je i učinio.

“Policija iz nekog razloga izbjegava uhićenje”, rekao je za Index izvor iznimno dobro upućen u slučaj. Policija bi, naime, najradije zakopala cijeli slučaj. Poprilična je sramota da bivši i aktivni policajac sudjeluju u ucjeni i da pri tome barataju informacijama iz tajnih istraga, koje su mogli dobiti samo od svojih kolega iz kriminalističke policije.



Ranjen dok je u fušu redario

Index je jučer iz dva izvora dobio potvrdu da je specijalac iz ATJ-a Lučko bio na mjestu sukoba u kojem je stradao Leon Lučić, a danas smo doznali još detalja o njemu.

“”Prije par godina je redario u Vodicama. Došlo je do sukoba s jednim gostom kluba i on je izvadio policijsku značku iako nije bio na dužnosti, nego je radio u fušu. U tom je sukobu gotovo poginuo jer je gost kluba isukao nož i porezao ga po vratu”, rekao je izvor Indexa. Kako je ozbiljno ranjen aktivni specijalac koji se izvan službe bavio osiguranjem, tada je incident predstavljen kao da je policajac bio gost u klubu i da je ranjen jer je pokušao smiriti sukob.

Inače, taj specijalac je, prije nego što je došao u Lučko, bio pripadnik Hrvatske vojske iz koje je prešao u antiterorističku postrojbu MUP-a.

“Zajeban momak, lak na obaraču”

“Iznimno zajeban momak, lak na obaraču”, rekao je Indexov izvor iz zagrebačkog podzemlja.

Šefovima nabavljao djevojke?

Od bivših, pak, specijalaca doznajemo da je taj pripadnik ATJ-a Lučko prije dvije godine bio suspendiran zbog nasilja u obitelji, no zahvaljujući protekciji u vrhu specijalne policije, koju je zaslužio uslugama u vidu spajanja s atraktivnim djevojkama iz zagrebačkih noćnih klubova, i dalje mu je bilo omogućeno da dolazi na posao, samo mu je oduzeto oružje.

Iz policije su za Index tek neslužbeno potvrdili da je aktivni pripadnik ATJ Lučko umiješan u slučaj iznude zaprešićkog poduzetnika.

Komentari