U petak većinom sunčano, ponegdje magla, a za produženi vikend vjetrovito i hladno

U petak još sunčano, u nizinama uz jutarnju maglu, a za vikend oblačnije, samo ponegdje uz slabe oborine. Početkom tjedna ponovno suho i sunčanije, ali i hladnije. Pritom će u nedjelju i ponedjeljak biti i vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu još jaču buru s kojom će biti problema u prometu.

Na istoku Hrvatske će dan u dosta predjela početi maglom ili niskim oblacima, a u Posavini i Podunavlju mogu se zadržati i veći dio prijepodneva. Nakon hladnog jutra dnevna temperatura stoga u rasponu od 5 do 8 °C, a u predjelima s dugotrajnijom maglom i niža.

I u središnjoj će Hrvatskoj temperatura brže rasti u gorju nego u nizinama, gdje će ponegdje prvi dio dana vladati magla ili niska naoblaka. Najniža jutarnja temperatura bit će od -7 do -4 °C, a najviša dnevna oko 6 °C, u gorju gdje će od jutra biti pretežno sunčano i malo viša.

U jutarnjim satima moguća magla

U Gorskom kotaru, Lici i na sjevernom Jadranu prevladavajuće sunčano, prema večeri uz porast naoblake. Po kotlinama, ali moguće i na krajnjem sjeveru Jadrana ujutro će biti magle, većinom kratkotrajne. Vjetar će biti slab, tek na otvorenom moru do umjeren sjeverozapadni.



Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije još jedan dan gotovo bez oblačka, no ujutro je u Zagori moguća magla. Vjetar slab, na otvorenom moru i umjeren sjeverozapadni pa će more biti malo do umjereno valovito.

I na krajnjem jugu Hrvatske obilje sunca. Ujutro uz obalu ponegdje umjerena bura, a danju na otvorenom sjeverozapadnjak. Jutro hladno uz temperaturu između 1 i 7 °C, a najviša dnevna oko 14 °C.”

Za vikend ponegdje slabe oborine, u nedjelju i vjetrovitije i hladnije, zatim opet sunčanije…

“Produljeni vikend na kopnu će donijeti tek neznatnu promjenu. Uz promjenljivu naoblaku rijetko će biti vrlo slabe oborine na granici kiše i snijega, ponajprije u gorju na prijelazu sa subote na nedjelju, kada će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Od ponedjeljka ponovno sunčanije, a i vjetar će oslabjeti.

Za vikend će i na Jadranu biti više oblaka, a ne mogu se isključiti ni mjestimice vrlo slabe oborine, posebno potkraj subote i u noći na nedjelju, vjerojatnije na otvorenome moru, pri čemu može zalepršati i poneka pahulja. Već će u subotu navečer ponovno zapuhati bura koja će u nedjelju biti i olujna te će s njom stići hladniji zrak. Ponedjeljak i dalje vjetrovit, no većinom sunčan, a dosta sunčana vremena bit će i sredinom tjedna.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari