U petak većinom sunčano i razmjerno toplo

Pixabay

I u petak će u istočnoj Hrvatskoj prevladavati sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Puhat će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar. Najniža temperatura zraka od 12 do 14 °C, a najviša dnevna između 27 i 30 °C.

Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz pretežno sunčano vrijeme, povremeno s više oblaka, a tijekom noći i jutra ponegdje je moguća kratkotrajna magla. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni.

Vjetrovitije će biti na sjevernom Jadranu, osobito u noći i ujutro kada će ponegdje puhati i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna. Tijekom dana će oslabjeti. Bit će pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, ujutro po gorskim kotlinama i maglom. Jutarnja temperatura zraka bit će od 9 do 13 °C, uz obalu između 18 i 22 °C, a najviša dnevna od 24 do 26 °C, na moru između 28 i 30 °C.

Vrlo toplo i vruće bit će i u Dalmaciji. Uz sunčano vrijeme vjetar će biti slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a more malo do umjereno valovito, temperature od 23 do 25 °C.
Podjednako iznadprosječno toplo bit će i u moru i izvan njega na jugu Hrvatske, uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, prema otvorenome moru i jak.
Sljedećih dana bez znatnije promjene



I idućih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano i vrlo toplo, ponegdje i vruće, mjestimice s umjerenom naoblakom. U nedjelju i ponedjeljak puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Sunčano će se vrijeme nastaviti i na Jadranu, te danju vrlo toplo i vruće, uz većinom tople noći.” prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari