U petak sunčano i toplije, gdjegod i vruće, ujutro ponegdje uz maglu

Screenshot

Petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčan, gdjekad čak i vedar, ujutro samo ponegdje uz kratkotrajnu maglu. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak temperatura će od jutarnjih 8 do 11 °C poslijepodne doći do oko 25 °C.

Iznadprosječno će toplo poslijepodne biti i u središnjoj Hrvatskoj, također uz prevladavajuću vedrinu te uz uglavnom slab jugozapadnjak. No jutro tiho te i dalje svježe s mjestimičnom maglom.

Na maglovito jutro valja računati i u mnogim gorskim kotlinama, možda i ponegdje u unutrašnjosti Istre, pri čemu će najniža temperatura biti od 7 do 12 °C, a na vedrom sjevernom Jadranu ujutro od 16 °C uz obalu do 20 °C na otocima. Poslijepodne oko 28 °C, u malo oblačnome gorju od 23 do 25 °C. Bura će samo mjestimice biti umjerena, u noći i ujutro uglavnom u Velebitskom kanalu i jaka, a ni kasniji sjeverozapadni vjetar ne bi trebao jako smetati.

Vjetrovitije i valovitije bit će na otvorenome moru južnijeg dijela Jadrana, dok će uz obalu Dalmacije puhati uglavnom umjerena bura pa maestral. Prevladavat će vedro, u unutrašnjosti uz rijetko gdje moguću maglu, te uz najnižu temperaturu zraka od 12 do 16 °C, uz more između 17 i 20 °C. Poslijepodne ponegdje i vruće, osobito u unutrašnjosti.



I na jugu Hrvatske iznadprosječna toplina uz sunce i vedrinu mamit će na kupanje u moru temperature oko 25 °C, iako će ono biti većinom umjereno valovito, najprije uz buru, zatim maestral, na otvorenome ponegdje i jak sjeverozapadni vjetar.

Za vikend još toplije, pa opet ponegdje promjena

Za vikend još toplije, u mnogim mjestima i vruće, uz sunčano vrijeme, uglavnom i vedro. Ujutro će samo ponegdje u kopnenom području biti kratkotrajne magle. Prema kraju nedjelje uz granicu sa Slovenijom povećava se vjerojatnost pljuskova, a još će nestabilnije biti tijekom manje toplog i vjetrovitijeg ponedjeljka i utorka.

I na Jadranu će biti iznadprosječno toplo, gdjegod i vruće, tijekom vikenda gotovo tiho i bez oblaka. U ponedjeljak će na sjevernom dijelu biti oblačnije, uz malu vjerojatnost lokalnih pljuskova, te uz najprije kratkotrajno jugo, zatim sve jaču buru, koja će vjerojatno onemogućavati normalno prometovanje sjevernim Jadranom i u svježiji utorak, tijekom kojega će se na južnijem dijelu Jadrana vjerojatno nastaviti razmjerno stabilno vrijeme, prognozirano je za HRT Zoran Vakula.

Komentari