U petak opet oblačnije, kišovitije, vjetrovitije, većinom i svježije

HRT

U Slavoniji, posebice istočnoj, te Baranji i Srijemu u petak će prevladavati oblačno, uz kišu, ponegdje i obilniju. Bit će osjetno svježije nego u četvrtak, uz najvišu temperaturu zraka i samo oko 20 °C, a dodatnom osjećaju svježine pridonijet će i prolazno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

U središnjoj će Hrvatskoj oblačno i kišovito, uz sjeveroistočnjak, biti većinom prijepodne, a poslijepodne će se djelomično razvedravati. No ponegdje još može biti povremene kiše. Najniža temperatura zraka bit će od 11 do 15 °C, a najviša 20 do 23 °C.

Mjestimice obilnija kiša moguća je u gorju, pa i u obliku lokalnih pljuskova s grmljavinom, kojih će biti i na sunčanijem sjevernom Jadranu. Za mnoge je vjerojatno još važnije spomenuti da će opet zapuhati umjerena, ponegdje i jaka bura, podno Velebita i s mjestimičnim olujnim udarima, koji će povećavati valovitost mora.

Valovitije i vjetrovitije, a i nestabilnije nego u četvrtak, bit će poslijepodne i u dijelu Dalmacije, u kojoj će barem djelomice sunčano biti prijepodne, u južnijim krajevima i poslije, uz najvišu temperaturu zraka od 25 do 28 °C.



Na jugu Hrvatske petak najtopliji, ponegdje i oko 30 °C, premda i dalje malo svježiji od prosjeka za sredinu srpnja, uz prevladavajuće sunčano prijepodne i sve oblačnije poslijepodne, tijekom kojega će uz slab do umjeren jugozapadni vjetar i jugo more biti većinom malo valovito.

Za vikend još nestabilno i razmjerno svježe pa toplije i većinom suho, ali…

I sljedećih će dana biti razmjerno svježe za doba godine, ali na kopnu ipak manje nego u petak, uz više sunčanog vremena. No i dalje će biti povremene mjestimične kiše, osobito tijekom vikenda, kada su mogući i pljuskovi s grmljavinom.

Nestabilno će u subotu biti i na srednjem Jadranu i posebice južnom, a sasvim suho ne može se baš posvuda jamčiti ni u sunčaniju nedjelju, pa ni u pretežno sunčan i malo topliji ponedjeljak. Umjerene bure i maestrala bit će samo ponegdje, prognozirao je za HRT Zoran Vakula.

Komentari