U petak još ponegdje kiša, ali i sunčana razdoblja, razmjerno svježe

HRT

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te samo rijetko uz malo kiše. Ujutro je ponegdje moguća i magla. Uz uglavnom slab sjeverozapadni vjetar temperatura zraka ujutro će biti od 6 do 9 °C, a poslijepodne 12 do 15 °C.

Još svježije će biti u središnjoj Hrvatskoj, uz temperaturu uglavnom od 6 do 12 °C, te uz prevladavajuće oblačno vrijeme, povremenu slabu kišu i slab vjetar.

U gorju još hladnije i kišovitije, a mjestimične kiše, moguće i pljuskova s grmljavinom, bit će i na promjenjivo oblačnom sjevernom Jadranu, uz temperaturu zraka također nižu nego u četvrtak. No barem će bura biti slabija.

Manje vjetrovito i valovito nego tijekom četvrtka i u Dalmaciji, uz samo ponegdje umjerenu buru i sjeverozapadni vjetar, uz obalu poslijepodne i jugozapadni. Sunčanog će vremena biti više nego u četvrtak, ali valja računati na još mjestimičnu kišu, vjerojatno i grmljavinu. Temperatura zraka ujutro od 5 do 9 °C, uz more 10 do 14 °C, a poslijepodne između 15 i 19 °C.



Podjednako niža temperatura zraka od prosječne za sredinu listopada bit će i na jugu Hrvatske, uz često umjeren jugozapadni vjetar s kojim će biti promjenjive naoblake i sunčanih razdoblja, ali i povremene lokalne kiše i grmljavine, osobito prema kraju dana.

U subotu još mjestimice malo kiše pa stabilnije, ali…

I u subotu će još na Jadranu biti promjenjivo, uz kišu većinom na južnom dijelu. Od nedjelje stabilnije – uglavnom suho pa i pretežno sunčano, ali i dalje razmjerno svježe, uz buru pa maestral.

Svježije nego što je uobičajeno sljedećih će se dana zadržati i u kopnenom području, pri čemu valja upozoriti i na veliku vjerojatnost za sve češći slab mraz, u gorju i ne samo pri tlu, a u prometu će ujutro smetati i sve učestalija magla. Poslijepodnevna temperatura u porastu, budući da će biti sve više sunčanih sati i manje oblaka. No u subotu će ih još biti dosta, uz povremenu kišu uglavnom na istoku Hrvatske i u unutrašnjosti Dalmacije, prognozirao je za HRT Zoran Vakula.

Komentari