U petak hladno i maglovito uz mjestimičnu kišu

Uz jugo, na kopnu ponegdje jugozapadnjak, postupno će se od zapada naoblačiti te će do noći mjestimice na Jadranu biti i kiše. I dalje će naši krajevi biti pod utjecajem anticiklone, no ipak postupno sve slabijim. Pritom će se sa zapada s plitkom ciklonom približavati veća količina vlažnog zraka.

U istočnim će predjelima Hrvatske sutra u noći i prijepodne biti magle i niske naoblake koja se ponegdje ponovno može zadržati veći dio dana. Jutro hladno kao i danas, a najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 1 do 6 stupnjeva.

I u središnjim i sjeverozapadnim krajevima temperatura zraka ovisit će o trajanju magle. Tako će najviše dnevne vrijednosti ponegdje biti samo malo više od 0, a mjestimice temperatura uz dosta sunca sredinom dana i poslijepodne može porasti i do 8, 9 stupnjeva. Ujutro pak i ovdje hladno s temperaturom između -8 i -4 stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj hladno uz maglu

Jutro će podjednako hladno biti i u gorskoj Hrvatskoj, gdje također može biti magle. Danju djelomice sunčano uz više oblaka poslijepodne i navečer. Zapuhat će jugozapadnjak te će temperatura ponegdje porasti i do desetak stupnjeva.



Na sjevernom Jadranu također naoblačenje tijekom dana, navečer mjestimice i malo kiše, uz jugo. U Dalmaciji će petak početi vedrinom, samo mjestimice u unutrašnjosti uz maglu. Od sredine dana porast naoblake, pri čemu će puhati jugo koje će prema kraju dana jačati te će more biti malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15 stupnjeva, kao i na krajnjem jugu. I tu će zapuhati jugo koje će se poslijepodne i navečer jačati, a uz to će i u ovom dijelu naše domovine oblaka u drugome dijelu dana biti više nego u prvome. Mjestimice pritom može pasti i poneka kap kiše, posebno na otvorenome moru.

Za vikend oblačno s mjestimičnom kišom

U subotu i nedjelju većinom oblačno s mjestimičnom kišom, osobito u gorju, a bez kiše će biti uglavnom u istočnim predjelima.

U ponedjeljak posvuda bez oborine uz sve manje oblaka tijekom dana. Jutra će biti zamjetno manje hladna, a danju se očekuje temperatura većinom od 5 do 10 stupnjeva. Vikend će i na moru biti uglavnom oblačan s povremenom kišom, u nedjelju moguće i s ponekim pljuskom s grmljavinom.

Početkom tjedna postupno razvedravanje. Puhat će jugo koje mjestimice u subotu, a na krajnjem jugu i u nedjelju, može biti jako. Od nedjelje sjeverozapadnjak pa jugozapadnjak. Zadržat će se relativno toplo, piše HRT.

Komentari