U petak djelomice sunčano, uz slabiju buru, jutra uz još više oblaka

“U petak u istočnoj Hrvatskoj u početku većinom oblačno, zatim djelomično razvedravanje, pa će veći dio dana biti djelomice sunčano. Vjetar uglavnom slab. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 8 °C, a najviša dnevna između 11 i 13 °C.

Podjednaka će temperatura zraka biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz također djelomice sunčano vrijeme, ali još ujutro još uz više oblaka. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorju ujutro uz umjerenu naoblaku samo ponegdje može biti slabe kiše ili rosulje, zatim veći dio dana djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna – poslijepodne u slabljenju. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 6 °C, uz obalu između 10 i 14 °C, a najviša dnevna od 8 do 10 °C, na moru između 16 i 19 °C.

Obilje sunčanog vremena bit će i u Dalmaciji. Ujutro i dio prijepodneva puhat će umjerena i jaka bura koja će slabjeti i prema otvorenom moru okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. More umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 9 °C, uz obalu između 11 i 14 °C, a najviša dnevna od 17 do 21 °C.



I na jugu Hrvatske većinom sunčano i za studeni mnogima ugodno toplo, uz uglavnom slabu do umjerenu bura i sjeverozapadni vjetar.”

Sljedećih dana stabilno, ali posvuda ne i sunčano…

“U subotu i nedjelju u unutrašnjosti barem djelomice sunčano, ali u noći i ujutro s maglom i niskim oblacima koji se ponegdje mogu i dulje zadržati. Pri tlu je moguć slab mraz. U ponedjeljak većinom tmurno i oblačno, ali uglavnom suho. Vjetar većinom slab, a dnevna temperatura u ovisnosti o duljini zadržavanja magle i niskih oblaka.

Na Jadranu od subote obilje sunčanog vremena, ali uz manji pad temperature zraka. Bura će oslabjeti, a zatim vjetar uglavnom slab zapadni i sjeverozapadni.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari