U ovim talijanskim selima kuće se prodaju za jedan euro

Mussomeli

Nakon što su vlasti u talijanskim gradićima Zungoli, Mussomeli i Sambuca nekretnine davali za jedan euro, a Cammarata neke nudio i potpuno besplatno, ovoj skupini pridružio se i grad Bivona. Smješten na sjevernom dijelu Sicilije, ovaj mali gradić 2009. godine brojio je svega 4.000 stanovnika, a sada kako i ostali zbog vala iseljavanja bilježi sve manji broj stanovnika.

“U posljednjih 40 godina naše stanovništvo se prepolovilo, sada imamo samo 3.800 stanovnika”, rekla je Angela Cannizzaro, savjetnica za kulturu u Bivoni.

Za razliku od ostalih vlasti Bivona, od budućih građana traže da u kupljenu nekretninu investiraju 2.750 dolara u periodu od četiri godine. Također svima onima koji su spremni za desetak oronule kuće izdvojiti veći iznos od 1 dolara vlasti su pripremile i paket poreznih olakšica.

“Želimo našem mjestu vratiti stari sjaj koji datira još iz doba renesanse kada je u Bivoni živjelo 8.000 ljudi, a to je bio procvat feudalnog vojvodstva koje je blagoslovio car Karlo V” istaknula je Cannizzaro, prenosi Novac.hr.



Komentari