U Osječko-baranjskoj županiji danas 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Tijekom posljednja 24 sata Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su ukupno 278 uzoraka od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus.

Pozitivne osobe Zavod za javno zdravstvo u svojoj evidenciji vodi prema ispostavama Zavoda te je prema dostupnim podatcima 7 novopozitivnih osoba s područja Ispostave Osijek, 2 s područja Ispostave Đakovo, 1 s područja Ispostave Valpovo i Donji Miholjac i 2 s područja Ispostave Beli Manastir.

Na koronavirus s današnjim je danom pozitivno 6 medicinskih djelatnika i 13 pacijenata KBC-a Osijek (dva su s područja Vukovarsko-srijemske županije). U suradnji s epidemiolozima zatvoren je dio stacionara Zavoda za bolesti srca i krvnih žila gdje se nalaze oboljele osobe, a preostali dio Klinike za unutarnje bolesti i dalje funkcionira uobičajeno (obavljaju se pregledi i dijagnostičko-terapijske procedure).

Napominjemo kako nije zatvoren Objedinjeni hitni bolnički prijem KBC-a, koji radi jednakim intenzitetom od početka pojave koronavirusa na našem području. Djelatnici OHBP nose veliki teret u borbi s virusom jer se nalaze na „prvoj crti“ i iznimno nam je važno da se do sada nije dogodio proboj virusa na hitnom prijemu niti imamo djelatnika hitnog prijema sa određenom mjerom samoizolacije.



Sve Klinike KBC-a Osijek rade prema naputku Ministarstvo zdravstva i Stožer civilne zaštite RH u sklopu mjera reaktivacije zdravstvenog sustava.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 36 osoba oboljela od koronavirusa, a na respiratoru su i dalje 4 osobe.

52 nova kontakta su stavljena u samoizolaciju te se danas na području naše županije u samoizolaciji nalazi 450 osoba.

Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i nije zaprimila ni jednu dojavu o kršenju. Od 14 provjerenih osoba, sve su zatečene na adresi stanovanja i nije utvrđeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije, priopćio je županijski stožer.

Komentari