U Osječko-baranjskoj županiji 29 je novoboljelih od korona virusa

Vlado Kos / CROPIX

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji 29 je novoboljelih od korona virusa, od kojih 23 u Đakovu, izvijestio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.

Od ukupno 246 uzoraka testiranih na koronavirus u zadnja 24 sata pozitivno je bilo 29 uzoraka.

Najviše novozaraženih, njih 23, je iz Đakova, dok su dvije osobe iz Đakovačkih Selaca i Valpova, a po jedna iz Osijeka i Ivanovca, priopćeno je iz Stožera.

Načelnik stožera dožupan Goran Ivanović ponovno je apelirao na sve građane, “osobito na područjima gdje su utvrđena oboljenja na koronavirus, da dosljedno poštuju propisane epidemiološke mjere jer je to prvi preduvjet zaustavljanja daljnjeg širenja epidemije”.



U stožeru ističu kako je na području Osječko-baranjske županije trenutno 108 osoba pozitivno na koronavirus.  a u osječkom Kliničkom bolničkom centru hospitalizirano je 19 pacijenata, od kojih je jedan pacijent zaprimljen jučer.

Sve ostale osobe pozitivne na virus nalaze se na kućnom liječenju. Među hospitaliziranima i ostalim pozitivnim osobama nema osoba s težim simptomima oboljenja, poručuju iz Stožera.

Napominju da je u zadnja 24 sata samoizolacija određena za još 250 kontakata novopozitivnih osoba, pa je u Županiji trenutno pod tom mjerom 903 osoba.

Građani su policiji dojavili dva slučaja kršenja samoizolacije, od kojih je jedan  bio potvrđen, i to u Tenji dok je u 64 samoinicijativne provjere policija sve osobe zatekla na prijavljenoj adresi, ističu u osječko-baranjskom Stožeru CZ.

Komentari