U Osijeku od korone umrle dvije žene

Ivan Peric/CROPIX

U KBC-u Osijek preminule su dvije osobe koje su bile zaražene koronavirusom, zbog čega su bile na bolničkom liječenju.

Riječ je o osobama u dobi od 74 i 75 godine, a obje su, prema priopćenju Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije, imale značajan komorbiditet.

Inače, u protekla 24 sata Osječko-baranjska županija bilježi šest novozaraženih osoba od 259 testiranih. Tri su s područja Osijeka, a po jedna s područja Našica, Belog Manastira te Valpovo-Donji Miholjac.

Zbog svega je samoizolacija određena za dodatno 51 osobu, čime je ukupan broj ljudi pod tom mjerom povećan na 419. U KBC-u Osijek hospitalizirano je 39 pacijenata, a četvero ih je na respiratoru.



Stožer je donio i odluku vezano uz utakmicu Prve HNL predstojeće subote u Osijeku između Osijeka i Lokomotive.

– Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je dao suglasnost za održavanje utakmice između NK Osijeka i NK Lokomotive uz nazočnost gledatelja, a koja se planira održati u Osijeku na stadionu Gradski vrt, dana 25. srpnja 2020. godine u 21:05 sati. NK Osijek dužan je prilikom organizacije utakmice pridržavati se protuepidemijskih mjera i odluka Stožera civilne zaštite RH te posebnih uputa i preporuka HZJZ o održavanju športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledateljstva od 13. lipnja 2020. godine – priopćili su u srijedu iz Stožera.

Također su pozvali građane na dobrovoljno darivanje krvi zbog kritične razine zalihe krvi svih krvnih grupa. KBC-a Osijek opskrbljuje s krvi i krvnim pripravcima cijelu regiju istočne Hrvatske – od Virovitice do Iloka.

“Pozivamo Vas da se javite u Klinički zavod za transfuzijsku medicinu do kraja tjedna od 7:30 do 18:30, a u subotu od 7:30 do 14:00 sati”.

Komentari