U Osijeku i Đakovu uhićeni preprodavači marihuane i amfetamin-speeda

Tonci Plazibat / CROPIX

Osječki policajci uhitili su 21-godišnjaka iz Osijeka nakon što su kod njega pronašli oko pet kilograma marihuane, a đakovački policajci uhitili su 32-godišnjaka kod kojeg su su pronašli 1,5 kilograma droge amfetamin-speeda, izvijestila je u četvrtak osječko-baranjska policija.

Policija je u stanu 21-godišnjeg Osječanina pronašla i oduzela više staklenih posuda i PVC vrećica u kojima je bilo oko pet kilograma marihuane. Pronađena je veća novčana svota za koju se sumnja da je pribavljena prodajom droge. Osumnjičenik je 12. veljače navečer priveden u policijsku jedinicu, a protiv njega je podnesena kaznena prijava osječkom Općinskom državnom odvjetništvu, izvijestio je na konferenciji za novinare voditelj odjela koji se bavi kriminalom vezenim uz droge Ivan Canecki.

Načelnik đakovačke policijske postaje Rudolf Kolarić rekao je da su đakovački policajci, nakon što su doznali da se 32-godišnjak na užemu đakovačkom području bavi nelegalnom proizvodnjom i prodajom droga, pretražili njegov stan i pronašli 1,5 kilograma amfetamin-speeda, 20 sjemenski kanabisa te 14,6 grama marihuane. Muškarac je od prije poznat po istim kaznenim djelima, a danas je priveden pritvorskom nadzorniku te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava.

Tijekom 2019. za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama prijavljeno je 126 osoba, a policija je evidentirala 226 kaznenih djela zloporabe droga.



Droga je zaplijenjena 318 puta, a najveći broj zapljena odnosio se na marihuanu, koje je zaplijenjeno oko 40-ak kilograma, te na amfetamin-speed, oko pola kilograma.

Najnovija zapljena đakovačke policijske postaje vrlo je važna jer to je velika količina koju proteklih godina nismo imali u pojedinačnim zapljenama, dodao je Canecki.

Količina amfetamin-speeda zaplijenjenog u Đakovu tri je puta veća od ukupne količine te droge zaplijenjene u protekle tri godine, ističu u policiji.

Komentari