U nedjelju pretežno sunčano, ali po nizinama česta magla i niski oblaci

Pixabay

U nedjelju u istočnoj Hrvatskoj u početku magla i niski oblaci, osobito uz rijeke. Zatim postupno razvdravanje pa će od sredine dana u većini krajeva prevladavati sunčano. Ujutro pri tlu mjestimice može biti slabog mraza. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 2 °C, a najviša dnevna između 11 i 13 °C.

Podjednaka će temperatura zraka biti i u središnjoj Hrvatskoj, ujutro uz mjestimice slab mraz. U noći i ujutro te dio prijepodneva magla i niski oblaci, a zatim pretežno sunčano. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu i u višem gorju pretežno sunčano, ali ujutro mjestimice s maglom i sumaglicom, osobito po gorskim zavalama, a magle može biti i na moru, osobito na zapadnoj obali Istre. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, a zatim vjetar uglavnom slab. Jutarnja temperatura od 1 do 4, uz obalu između 7 i 12 °C. Najviša dnevna od 13 do 15 °C, na moru između 17 i 19 °C.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije obilje sunčanog i razmjerno toplog vremena. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje može biti kratkotrajne magle ili sumaglice. Vjetar slab, prema otvorenom moru i umjeren sjeverozapadni, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 6 °C, uz obalu između 9 i 13 °C, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 21 °C.

I veći dio novoga tjedna stabilno

Na Jadranu idućih dana sunčano, u utorak i srijedu na sjevernom dijelu ponegdje s umjerenom naoblakom. Puhat će većinom slaba do umjerena bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Zadržat će se razmjerno toplo.

Od ponedjeljka u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, u gorju ujutro mjestimice magla, a tijekom dana očekuju se i dulja sunčana razdoblja. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj većinom tmurno i oblačno, ponegdje uz mogućnost rosulje. Jutarnja temperatura malo viša, a dnevna malo niža nego tijekom vikenda, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari