U mostarskoj Sveučilišnoj kliničkoj bolnici odgađaju se usluge zbog porasta broja novozaraženih od Covida-19

Pixabay

Zbog porasta novozaraženih odgađaju se brojne usluge u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) u Mostaru. U toj je bolnici sve više hospitaliziranih od Covida-19. Ravnatelj bolnice dr. Ante Kvesić pozvao je građane da se cijepe protiv koronavirusa.  

“Izgleda da je lakše vjerovati zavjerama, a onda tražiti hospitalizaciju u slučaju zaraze i komplikacija. A onda onkološki pacijenti idu na čekanje jer ne možemo raditi normalno”, rekao je Kvesić za portal Pogled.ba. 

U posljednja 24 sata u covid bolnici u Mostaru preminule su četiri osobe, a na liječenju je 93 bolesnika od kojih je 15 na respiratorima dok je četvero na potpori kisikom.

Zbog velikog broja hospitaliziranih pacijenata angažirano je čak 22 liječnika s Odjela anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja.Prema informacijama Kvesića, čak 90 posto hospitaliziranih u mostarskoj covid bolnici nije cijepljeno, dok je je ostalih deset posto primilo tek jednu dozu cjepiva.

“Cjepivo vam daje izuzetno visoke izglede da u slučaju zaraze nećete dobiti teži oblik bolesti, završiti na respiratoru i imati dalekosežne posljedice po zdravlje nakon preboljene bolesti. Zar to nekome nije dovoljno da se cijepi, spriječi komplikacije i pomogne sebi i zdravstvenom sustavu koji je na koljenima”, naglasio je Kvesić.

Prema službenim podacima u BiH je tek nešto iznad 30 posto cijepljenih osoba.

Prema medijskim izvješćima građani traže cijepljenje cjepivom Pfizer, dok se mali broj odlučuje primiti cjepivo AstraZeneca.

Komentari