U LIJESU IŠČEKUJE PRAVDU! Muškarac ispred Ministarstva gospodarstva treći dan štrajka glađu

Foto: Dnevno.hr

Treći je dan otkako Mario Kolarević leži u lijesu ispred Ministarstva gospodarstva i štrajka glađu. Vlasnik pogrebnog centra iz Virovitice ne namjerava odustati sve dok se ne ukine Zakon o pogrebničkoj djelatnosti ili barem ne počnu primjenjivati sve odredbe tog Zakona.

“U Virovitici ne mogu organizirati sprovod za svoju stranku, osim ako ne donesem punomoć koju je ovjerio javni bilježnik. No, u tom trenutku, kada netko izgubi majku oca ili ne daj bože dijete, nikome ne pada na pamet da odlazi kod bilježnika ovjeravati punomoć koju će dati pogrebniku. U tom trenutku, otići će u pogrebno poduzeće i to riješiti bez ikakvih problema. Jedino se meni u Hrvatskoj nameće taj problem gdje se inzistira na ovjerenoj punomoći”, objasnio je Kolarević za Dnevno.

A problem mu stvara gradonačelnik Ivica Kirin koji, govori nam, zakone čita na svoj način.

“Kolege mi iskazuju podršku, no zaposleni su i rekao sam im da ne dolaze. Uostalom, samo u Virovitici imate ovaj problem”, objasnio je Kolarević. Njegovi klijenti, obitelji koji su izgubili svoje bližnje također su zgrožene zahtjevima Grada.



Malo prije razgovora s nama, Kolarević je imao sastanak u Ministarstvu gospodarstva, ali po svemu sudeći, možda bolje da ga nije ni imao.

“Ja sam otišao s tog sastanka jer nisam mogao slušati, psiha mi ne dozvoljava, dođe mi teško i jednostavno sam im rekao ‘doviđenja, ja idem u svoj krevet javite mi kad riješite’. Ne znam što očekivati. S obzirom kakvom brzinom ide kod nas, vjerojatno će se za dva, tri ili šest mjeseci to riješiti, a ja do tada ne idem”, rekao je Kolarević, objašnjavajući kako je situacija neizdrživa te se ne može vraćati dok se ovaj problem ne riješi.

“Ministar se mora pored toliko obaveza baviti jednim Kirinom u Virovitici zbog onoga što je u cijeloj Hrvatskoj normalno. Sada nazovite zagrebački Holding i rekli bi vam da je to normalno. Kada bi se vratio u Viroviticu pod tim teretom, ja bi bio gotov. Radi se kako se radi, ali svaki dan je borba”, zaključuje Kolarević dok u svome lijesu u znak prosvjeda isćekuje pravdu, bez počivanja u miru.

 

Komentari