U Koprivničko-križevačkoj županiji otkriveno šest nelegalnih domova

Pixabay

Zastrašujuć podatak – pojačani nadzor zbog epidemije koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji otkrio je kako kako dom za starije u Legradu nije jedini nelegalni u županiji. Njih još šest nemaju dozvole. Iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite ne otkrivaju njihove lokacije.

˝Prijavili smo te ustanove ministarstvu rada i socijalne politike, oni su poslali inspekciju, utvđeno je još šest domova u našoj županiji koji nemaju uvjete koji nemaju adekvatne dozvole, njima je izrečena zabrana rada i dalje je to u nadležnosti ministarstva i Centara za socijalnu skrb˝, izjavio je načelnik Stožera CZ Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Nakon što je dva dana zaredom Koprivničko-križevačka županija imala više od 220 oboljelih ˝od jučer su potvrđena još 154 pozitivna nalaza. Tri su osobe preminule u koprivničkoj bolnici. Na bolničkom je liječenju trenutačno 85 osoba sa srednje teškom i teškom slikom bolesti. Covid pozitivne osobe potvrđene su u još četiri objekta koji se skrbe o starijima i nemoćnima˝, i to u Novigradu, Virju, Štaglincu i Koprivnici.


Iz Stožera su najavili i kako će krajem sljedećeg tjedna početi drive-in testiranje na području koprivničkog Sajmišta te da je u  tijeku nabava kontejnera, šatora i odgovarajuće signalizacije, piše HRT 

Komentari