U Knjižnici Bogdana Ogrizovića zaraženo je dvoje djelatnika

Ilustracija Foto: Cropix

Knjižnica Bogdana Ogrizovića u petak je privremeno zatvorena jer je za dvoje djelatnika utvrđeno da su zaraženi koronavirusom, a od ponedjeljka, 21. rujna radit će u jednoj smjeni – ponedjeljak, srijeda, petak i subota od 8 do 14 sati, a utorak i četvrtak od 14 do 20 sati.

Knjižnica je danas privremeno bila zatvorena zbog pojave zaraze koronavirusom kod dvoje djelatnika, izvijestila je voditeljica te zagrebačke knjižnice Jasna Kovačević.

Kovačević je istaknula da su, odmah po saznanju o pozitivnom testu na koronavirus za dvoje djelatnika, Knjižnice grada Zagreba poduzele sve mjere zaštite prema preporukama epidemiološke struke. Knjižnica je zato zatvorena radi dezinfekcije prostorija i aerosolizacije, a djelatnici, koji su bili u kontaktu sa zaraženima, poslani su u samoizolaciju.

Ocijenila je kako je upravo dosadašnja organizacija poslovanja omogućila da Knjižnicu nisu trebali potpuno zatvoriti jer su svi djelatnici podijeljeni u dvije grupe koje nisu dolazile u kontakt tijekom radnog vremena.



Knjižnice grada Zagreba poduzele su sve mjere da već sutra korisnici mogu doći u Knjižnicu i sigurno koristiti sve naše usluge, zaključila je voditeljica Kovačević.

Komentari