U Klinici ‘Vrapče’ petero zaraženih koronavirusom

Ilustracija Klinika za psihijatriju Vrapče

Nakon što je u Klinici za psihijatriju Vrapče 35-godišnjem pacijentu dijagnosticirana zaraza koronavirusom, pozitivan nalaz potvrđen je kod još trojice pacijenata te kod jednog tehničara, izjavila je u utorak ravnateljica Klinike Petrana Brečić.

Brečić je Hini rekla da su uzeti brisevi 30 pacijenata i 30 djelatnika. Nalazi su gotovi za svih 30 pacijenata, pozitivna su četiri, uključujući i 35-godišnjaka kod kojeg je koronavirus dijagnosticiran u nedjelju, a u ponedjeljak je prebačen u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Od testiranih 30 djelatnika zasad su nalazi gotovi za njih 18, jedan je tehničar pozitivan, a rezultate testova za još 12 djelatnika očekuju se tijekom večeri.

Brečić kaže da je jedan oboljeli pacijent, 73-godišnjak prebačen u Kliničku bolnicu “Dubrava”, a ostala dvojica pacijenata – 34-godišnjak i 42-godišnjak, su asimptomatski i ostali su u izolaciji u Klinici “Vrapče”. Zaraženi 35-godišnji tehničar također nema simptome i kod kuće je u samoizolaciji.

Brečić je objasnila da je 35-godišnji pacijent Zavoda za muške psihotične poremećaje u subotu dobio temperaturu. Odmah su uzeli njegov bris, a kasno navečer u nedjelju dobili su rezultat da je Covid pozitivan te su ga smjestili u izolaciju. Rekla je i da je 35-godišnjak u dobrom tjelesnom stanju. Napomenula je da je u njihovu Kliniku bio primljen 14. kolovoza i apsolutno nije imao nikakve simptome, te je tek 15-dan dobio temperaturu. Brečić kaže da je stoga manja vjerojatnost da je u Kliniku došao sa zarazom, a veća je vjerojatnost da ga je netko zarazio, ili drugi pacijenti ili osoblje koje nije imalo simptome, što znači da su bili asimptomatski.



Tražimo izvor zaraze

Brečić kaže da sada traže taj “izvor zaraze” jer ga još uvijek ne znaju, te poručuje kako sve “drže pod kontrolom” i da su svi zaraženi u dobrom stanju.

“Bolnica potpuno normalno funkcionira, u punom opsegu, te na razini funkcionalnosti nema nikakvih problema”, zaključila je ravnateljica Klinike za psihijatriju Vrapče Petrana Brečić.

Komentari