U Kistanje već stiglo najavljeno nevrijeme, oluja izazvala bujice

Foto: Goran Lalić/šibenik meteo

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima i tučom u ranim poslijepodnevnim satima pogodilo je Bukovicu, odnosno šire područje općine Kistanje i trenutno još traje.

U samom mjestu Kistanje automatska meteorološka postaja je do 14:30h izmjerila čak 52 litre kiše po metru četvronome, a kako nam javljaju mještani lokalno ima bujica i poplavljenih dijelova prometnica. Temperatura zraka se za kratko vrijeme spustila s vrućih 33 na svega 19 stupnjeva, a na momente bilo je i olujnih udara vjetra.

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima i tučom u ranim poslijepodnevnim satima pogodilo je Bukovicu,…



Gepostet von Šibenik Meteo am Dienstag, 11. August 2020

Na satelitskoj snimci sredinom dana moglo se uočiti da na tom prostoru dolazi do stvaranje jakog olujno CB oblaka koji se brzo sa svojim nakovnjem izdigao visoko u atmosferu pa ga je bilo lako uočiti sa šireg područja i obale. Trenutno je sustav dosta stacionaran što je dosta nepovoljno jer lokalno ovom području može donijeti još obilnih pljuskova.

Olujni sustav će kako dan bude odmicao i sunce gubilo snagu sve više slabiti i s večernjim satima ugasiti se uz raskidanje naoblake, a do tada prestaje još nekoliko sati neizvjesne situacije, piše Šibenik meteo.

Komentari