U Karlovcu policija ovaj vikend uhvatila deset alkoholiziranih vozača

Srdjan Vrancic / Cropix

Karlovačka policija zatekla je ovog vikenda deset alkoholiziranih vozača, a najpijaniji je bio 37-godišnjak, recidivist, zatečen u vožnji pod zabranom upravljanja, a izmjereno mu je 2,61 promila alkohola u krvi, izvijestila je u ponedjeljak Policijska uprava karlovačka.

Trideset sedmogodišnji vozač je u petak, 24. siječnja, na području Jaškova, na ozaljskom području, izazvao prometnu nesreću osobnim automobilom karlovačkih registracija, s materijalnom štetom. Policija je izašla na teren, te je utvrđeno da je vozio u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, i to pod utjecajem alkohola od 2,61 promila.

Sudilo mu se na karlovačkom Općinskom sudu i kažnjen je novom polugodišnjom zabranom upravljanja vozilima B kategorije i novčanom kaznom od 21.300 kuna.

Tijekom proteklog vikenda na području PU karlovačke provedena je i opšitna preventivno-represivna akcija u prometu, te su utvrđena ukupno 273 prekršaja. Između ostalog, deset njih se odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 117 na brzinu, 31 na nekorištenje sigurnosnog pojasa i pet na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.Komentari