U Karlovačkoj županiji antiepidemijske mjere daju rezultate

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

U Karlovačkoj županiji od petka nema novooboljelih, a tijekom subote policija nije zabilježila kršenje mjera za sprječavanje širenja infekcije koronavirusom, doznaje se  u nedjelju u županijskom Stožeru Civilne zaštite.

U Karlovcu je jučer policija provjerila svih 68 kafića i nitko nije kršio zabranu rada, rekla je glasnogovornica Stožera Ivana Rumenović Novinić.

“Zahvaljujemo svim građanima Karlovačke županije što se pridržavaju propisanih sigurnosnih mjera, čiji su rezultati već vidljivi, te ih pozivamo da unatoč lijepom vremenu ostanu doma i suzdrže se od druženja”, rekla je Rumenović Novinić.

U Karlovačkoj je županiji prvooboljelom pacijentu covid 19 dijagnosticiran 13. ožujka, te je do ove nedjelje, u 25 dana, oboljelo 24 pacijenata. Međutim samo dvoje u posljednjih sedam dana.



S ovom je nedjeljom hospitalizirano šest osoba u karlovačkoj općoj bolnici, jedna u Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ u Zagrebu, 16 je na kućnom liječenju pod epidemiološkim nadzorom, dok je jedan oboljeli preminuo.

Komentari