U jeku globalne krize Bandić plaća manifestacije koje nisu održane, a popunio je i nekoliko fotelja u Zagrebu

Damir Krajac / CROPIX

Na dan kada je u Hrvatskoj većina tvrtki zatvorila svoja vrata i po naredbi Nacionalnog stožera civilne zaštite prekinula poslovanja te veliki broj radnika doznao da od sutra nemaju više posao, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je zapošljavati.

Objavljeno pet natječaja

U Narodnim novinama od 18. ožujka objavio je pet natječaja kojima zapošljava devet osoba na raznim radnim mjestima.

“Bandić u ovoj krizi osim lica bezosjećajnosti pokazuje i već dobro znanu drskost. Interesantno će biti vidjeti pobjednike na natječajima. Očekujem da će na najistaknutija mjesta iz natječaja doći već poznata lica iz istraga i sudskih procesa”, rekao je za Index gradski zastupnik Renato Petek. I vjerojatno je u pravu jer već za prvo oglašeno mjesto konkurira osoba tek oslobođena u jednom od brojnih sudskih procesa kojima se pokušava pravdi privesti Bandića i njegove suradnike.

VIDEO Zagrepčani gromoglasno loncima i zvižducima prosvjedovali protiv Bandića



Lovrić oslobođen i ne mora više biti vršitelj dužnosti

Bandić, naime, traži pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, na mandat od četiri godine. Taj posao kao vršitelj dužnosti već godinama obavlja Ivica Lovrić kojemu se svaka tri mjeseca produljuje imenovanje. Sudilo mu se zbog nezakonitog zapošljavanja u Ciboni, ali je 14. veljače oslobođen i sada posjeduje najvažniji papir za punopravno pročelničko mjesto – potvrdu da se protiv njega ne vodi kazneni postupak. Pokraj živog Lovrića teško da će itko drugi dobiti taj posao, a i upitno je kako su u Gradu Zagrebu naumili provesti provjeru znanja kandidata koji se prijave na natječaj.

Traži se ravnatelj Komedije

Raspisan je natječaj i za ravnatelja kazališta Komedija. Kada je natječaj raspisan Zagreb još uvijek nije pogodio potres koji je teško oštetio Komediju. No nakon potresa natječaj nije poništen i još uvijek se traži netko tko će voditi kazališni program, iako još jako dugo neće biti predstava u Komediji.

Bandićeva briga za građane: Od 4886 stanova u vlasništvu grada onima koji su u potresu izgubili krov nad glavom daje tek njih 44

Još troje uhljeba u Uredu gradonačelnika

Pred potres je krenulo i zapošljavanje u Uredu za zaštitu spomenika kulture i prirode. Tamo traže povjesničara umjetnosti i građevinara. Ovaj potonji će im sada svakako dobro doći jer će biti poprilično posla u obnovi središta grada, ali kandidati će imati problema s informacijom jesu li zadovoljili formalne uvjete te kada će se održati testiranje. Naime, informacije o tome bit će objavljene na oglasnoj ploči u zgradi gradske uprave.

Jednako je i za tri radna mjesta u Uredu gradonačelnika. Bandiću trebaju pravnik i suradnici za informiranje te podršku projektima. Moderna galerija je u odnosu na gradsku upravu skromna, njima treba samo jedan novi kustos i jedna nova čistačica. Kustos treba imati položen stručni ispit, a čistačica najmanje godinu dana iskustva na poslovima čišćenja.

Plaća supermaraton koji se nije održao

Osim natječaja za zapošljavanje objavljenih u Narodnim novinama, zanimljivosti ima i u aktima gradonačelnika. Bandić je 4. ožujka prihvatio pokroviteljstvo nad supermaratonom “Od Kaptola do Kaptola” i za njega Čazmi odlučio uplatiti 30 tisuća kuna. Utrka se trebala održati 29. ožujka, ali već je 18. ožujka bilo jasno da nikakve utrke neće biti. Zagrebački je gradonačelnik, međutim, 23. ožujka donio izmjenu zaključka o dodjeli novca. Ne, dan nakon potresa nije odustao od financiranja utrke koja se neće održati, nego je u izmjeni zaključka ispravio pogrešno upisan broj računa grada Čazme, piše Index.

Komentari