U Istri dvije osobe pozitivne na koronavirus

CROPIX

U Istarskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom kod osoba koji su od ranije u samoizolaciji, a riječ je o bliskim kontaktima već pozitivnih osoba sa sjeverozapada Istre, potvrdio je u nedjelju načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

“Od ukupno ispitanih 82 uzorka brisa osoba koji su u petak poslani na analizu u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti, dva su uzorka pozitivna na koronavirus. Radi se o osobama iz samoizolacije u bliskom kontaktu s već pozitivnim osobama iz već obrađenih, epidemiološki poznatih događaja sa sjeverozapada Istre”, naveli su iz županijskog Stožera.

Tijekom jučerašnjeg dana na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula uzorkovanjem je uzeto trinaest uzoraka briseva koji su dostavljeni u laboratorije u Zagreb, čiji će rezultati biti poznati u ponedjeljak.

U Istri je inače do sada ukupno zaraženo 76 osoba.



Policijska uprava istarska zahvalila je u priopćenju za javnost svima koji su tijekom subote poslušali upute Stožera civilne zaštite i ostali kod kuće.

“Policijski službenici obilazili su sva javna mjesta na kojima bi se građani mogli okupljati te su provjeravali poštuju li svi Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, a s tim aktivnostima će nastaviti i u nedjelju”, navode iz istarske policije. Građane pozivaju da i ovu nedjelju provedu kod kuće te da izlaze samo ako je to nužno, a one koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru, da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu.

Komentari