U Hrvatsku dolazi finska premijerka Sanna Marin, sve oči uprte u susret s predsjednikom Milanovićem

Afp/cropix

U službeni posjet Hrvatskoj stiže finska premijerka Sanna Marin.

Poslijepodne će se sastati s premijerom Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Zoranom Milanovićem, koji je prije govorio da ulazak Finske u NATO Hrvatska mora uvjetovati potporom kandidaturi BiH na putu u Europsku uniju.

Podsjetimo, Vlada je na strani toga da Finska i Švedska trebaju postati članice, dok Milanović ističe da Hrvatska treba iskoristiti situaciju i ne biti za ulazak dok se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH, to jest dok Hrvati ne dobiju mogućnost da mogu birati svoje predstavnike.

Predsjednik Milanović i u ponedjeljak je rekao da bi BiH trebalo dati signal da su dobrodošli u Europsku uniju, posebno nakon navoda da bi napadnuta Ukrajina i njoj susjedna Moldavija mogle dobiti kandidatski status.– Ja sam za to da se cijelog BiH ne samo Hrvatima da taj signal da su dobrodošli jer bit će jako teško, da ne kažem nemoguće objasniti kako to da Ukrajina i Moldova mogu biti kandidati, u teškom stanju u kojem se nalaze, mnogo težem od BiH, a BiH ne može. te priče da je Komisija nešto predložila to možete mačku o rep, Komisiji uvijek netko migne, ona nije autonomna, rekao je.

Komentari