U Hrvatsku dolazi finska premijerka Sanna Marin, sve oči uprte u susret s predsjednikom Milanovićem

Afp/cropix

U službeni posjet Hrvatskoj stiže finska premijerka Sanna Marin.

Poslijepodne će se sastati s premijerom Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Zoranom Milanovićem, koji je prije govorio da ulazak Finske u NATO Hrvatska mora uvjetovati potporom kandidaturi BiH na putu u Europsku uniju.

Podsjetimo, Vlada je na strani toga da Finska i Švedska trebaju postati članice, dok Milanović ističe da Hrvatska treba iskoristiti situaciju i ne biti za ulazak dok se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH, to jest dok Hrvati ne dobiju mogućnost da mogu birati svoje predstavnike.

Predsjednik Milanović i u ponedjeljak je rekao da bi BiH trebalo dati signal da su dobrodošli u Europsku uniju, posebno nakon navoda da bi napadnuta Ukrajina i njoj susjedna Moldavija mogle dobiti kandidatski status.



– Ja sam za to da se cijelog BiH ne samo Hrvatima da taj signal da su dobrodošli jer bit će jako teško, da ne kažem nemoguće objasniti kako to da Ukrajina i Moldova mogu biti kandidati, u teškom stanju u kojem se nalaze, mnogo težem od BiH, a BiH ne može. te priče da je Komisija nešto predložila to možete mačku o rep, Komisiji uvijek netko migne, ona nije autonomna, rekao je.

Komentari