U Hrvatskoj nema novih slučajeva, troje zaraženih imaju nešto ozbiljniji oblik bolesti

U Hrvatskoj je dvanaest oboljelih od koronavirusa, od čega troje imaju imaju nešto ozbiljniji oblik bolesti. U subotu ujutro je objavljeno kako je dvanaesti pacijent povezan s pacijentom iz Varaždina.

U 16 sati započela je konferencija za medije Nacionalnog kriznog stožera. Kako je rekao ministar zdravstva Vili Beroš, u Hrvatskoj nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ministar Božinović je još jednom rekao kako se građanima savjetuje da ne putuju u zaražena područja.

Alemka Markotić rekla je da su vijesti dobre i da i dalje prate stanja bolesnika. “Naši bolesnici koji su hospitalizirani su dobro, troje imaju nešto ozbiljniji oblik bolesti”, rekla je. Dodala je kako nitko od zaraženih još nije spreman napustiti bolnicu. Markotić je dodala kako su iznimno oprezni što se tiče ove bolesti.

Italija u karantenu stavila cijeli sjever

Talijanska vlada donijela je odluku o zatvaranju Lombardije i još 14 provincija. Jedino zbog “teških i neodgodivih razloga” će se moći izaći ili ući u ta područja. Odlukom su obuhvaćene Venecija, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro, Urbino, Padova, Treviso, Asti i Allessandia.



Zdravstvene vlasti u kontinentalnoj Kini u nedjelju su izvijestile o 44 nova potvrđena slučaja zaraze koronavirusom COVID-19 do kraja 7. ožujka, što je znatno manje nego dan ranije, kada ih je bilo 99, dok je ukupno u svijetu sada više od 105.000 zaraženih.

EPIDEMIJA NE JENJAVA U karanteni 16 milijuna ljudi! Koronavirus ubio još 50 osoba, više od 1200 novozaraženih. Virus je zahvatio 95 država i teritorija

Ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze u Kini s jučerašnjim danom doseže 80.695.

Tamošnje zdravstvene vlasti su izvijestile i o 27 novih smrtnih slučajeva zbog te zaraze tijekom subote, dok ih je dan ranije bilo 28.

Svi smrtni slučajevi dogodili su se u provinciji Hubei, epicentru zaraze. Ukupan broj umrlih tako je dosegnuo 3.097.

Južnokorejske vlasti, pak, izvijestile su o novih 367 slučajeva zaraze u subotu, tako da ih je ukupno u toj zemlji 7.134. Po prvi put od 26. veljače ta zemlja izvijestila je o broju novih zaraženih u jednom danu manjem od 400, piše novinska agencija Yonhap.

Dosad je u svijetu više od 105.000 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, podaci su američkog Sveučilišta Johns Hopkins. Život je zbog te zaraze izgubilo 3.558 ljudi.

U Grčkoj dva tjedna bez gledatelja na sportskim događajima

Grčko ministarstvo zdravstva u nedjelju je donijelo odluku kako se na dva tjedna zabranjuje održavanje sportskih događaja s prisustvom gledatelja te školski izleti zbog porasta broja zaraženih koronavirusom.

Također su na četiri tjedna zatvoreni svi rekreacijski centri za umirovljenike.

U Grčkoj je potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze pa je ukupan broj zaraženih u toj zemlji sada 73.

Prvi slučaj zaraze koronavirusom u Grčkoj je zabilježen 26. veljače kod ženske osobe koja je doputovala iz sjeverne Italije.

Talijanski ministar sporta pokušao je zaustaviti Serie A. Uspio je samo pokušati

Utakmice Talijanske lige u nedjelju ipak će se igrati, iako je talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora poslao uredbu kojom se preporučuje otkazivanje svih mečeva u Seriji A zbog straha od koronavirusa.

Momčadi Parme i SPAL-a su se već zagrijavale na stadionu Tardini kada je stigla vijest da ministar želi da se odmah zaustavi talijansko prvenstvo. U potpunom kaosu, dvoboj je najprije otkazan, a potom je odlučeno da se ipak igra sa sat i 15 minuta nakon zakazanog vremena početka.

U nedjelju je na programu veliki derbi između Juventusa i Intera, koji se igra u 20.45 sati.

“I ostale sportske federacije postupaju istovjetno, a mi ne želimo biti odgovorni za prvi slučaj zaraze među samim nogometašima. Preporučam Talijanskom nogometnom savezu hitno zaustavljanje svih mečeva”, objavio je ministar Spadafora.

Talijanski nogomet ionako je u kaotičnome stanju proteklih tjedana kada su se neke utakmice igrale, a neke su otkazivane, dok je u nedjelju na rasporedu cijelo kolo, ali bez gledatelja.

Komentari