U Hrvatskoj je zaraženo pet trudnica i dvije bebe

Pixabay

Bebe od četiri i dva i pol mjeseca najmlađe su oboljele od koronavirusa u Hrvatskoj, obje su virus dobile od zaraženih kontakata, odnosno ukućana te su na kućnom liječenju i dobrog zdravstvenog stanja.

Kako su za Večernji list odgovorili iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u nas su dosad na novi koronavirus testirane tri rodilje i 48 trudnica od kojih je njih pet pozitivno na ovu bolest.

Najmlađa oboljela osoba od koronavirusa u Hrvatskoj je dvoipolmjesečna beba iz Duge Rese, rečeno je na tiskovnoj Stožera civilne zaštite Karlovačke županije u ponedjeljak. Djetešce je zarazu dobilo od majke koja je bila u kontaktu s oboljelom osobom i tako i sama dobila koronavirus.

“Beba je dobro, nema temperaturu, ima blage respiratorne probleme i otpuštena je, nakon 24 sata koliko je zadržana u bolnici od uzimanja uzorka do povratnih rezultata, na kućno liječenje. Djetešce se ne liječi nikakvim lijekovima, već se svakodnevno prati njezino stanje”, pojasnio je novinarima Večernjeg dr. Luka Jerković, infektolog karlovačke Opće bolnice.


Komentari