U Hrvatskoj je 551 novi slučaj, preminulo 26 osoba

Ilustracija Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

U posljednja 24 sata zabilježen je 551 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3075. Među njima je 1249 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 113 pacijenata. Preminulo je 26 osoba.

Prema novim odlukama Stožera, učenici svih osam razreda osnovne i završnih razreda srednje škole od ponedjeljka, 1. veljače, nastavu će pratiti u školi, dok će ostali srednjoškolci nastavu pratiti online.

Iznimka je Istarska županija u kojoj će učenici viših razreda osnovnih škola nastavu i dalje pratiti online. U Sisačko-moslavačkoj županiji nastava će se provoditi po sva tri modela.

Od otvaranja kafića i restorana te teretana još uvijek ništa. Ugostitelji na nogama, 103 lokala u Zagrebu najavilo otvaranje 1. veljače unatoč kaznama.



Iz Udruge glasa poduzetnika najavili su da u srijedu pripremaju prosvjednu akciju.

“Ta prosvjedna akcija bila bi za sve. I za kafiće i za sve fitness centre, i za sve one koji su zatvoreni. Za sve one koji imaju veliki pad prometa i za sve one koji se solidariziraju s poduzetnicima i s ovom situacijom u kojoj smo se svi zajedno našli”, izjavila je predstavnica udruge Glasa poduzetnika Maruša Stamać za RTL Danas. Letica je dodao kako tu akciju podupire.

Komentari