Od korone je danas preminula jedna od najmlađih žrtava u Hrvatskoj, mladić od 27 godina

U posljednja 24 sata zabilježeno su 3272 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 21297. Među njima je 2918 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 294 pacijenta. Preminulo je 68 osoba.

Osim velikog broja umrlih, sve je više mlađih osoba koje su izgubile bitku s COVID-om. Među 68 danas preminulih, nalazi se i jedan mladić od 27 godina.

„Nažalost imamo i jako mladu preminulu osobu od 27 godina. Prema podacima iz bolnice radilo se o urinarnoj infekciji, no više ćemo znati u idućim danima”, potvrdila je pomoćnica ministra zdravstva Vera Katalinić-Janković. Koliko je zasad poznato riječ je o muškoj osobi koja je preminula u zagrebačkoj bolnici Merkur.

Pomoćnica ministra zdravstva kazala je kako je od početka epidemije u Hrvatskoj preminulo 3023 osobe od COVID-a.



Najmlađa preminula osoba u Hrvatskoj koja je uz svoju kroničnu bolest imala i COVID je 17-godišnja splitska maturantica. Ona je preminula 25. listopada. Prošli tjedan u Županijskoj bolnici u Našicama izdahnuo je i mladić rođen 1991. godine, koji je uz koronu imao i druge komorbiditete.

Tijek konferencije pratite OVDJE. 

Komentari