U fitness centru u Puli potvrđeno 14 slučajeva zaraze

Ilustracija Foto: Cropix

U Puli u jednom fitness centru potvrđeno je 14 slučajeva zaraze koronavirusom, kako se neslužbeno doznaje. Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac posebno je uputio vlasnicima fitness centara, teretana, sportskih dvorana, ali i odgovornima u sportskim klubovima da se pridržavaju mjera. 

“Molimo ih da se pridržavaju svih mjera jer ukoliko se ovaj trend porasta broja novozaraženih nastavi, bit ćemo prisiljeni donijeti određene mjere odnosno zatvoriti te objekte. Virus je u školama, u sportskim klubovima, sportskim dvoranama, sve ono što je popušteno. Nažalost, situacija je takva, oko nas je okruženje jako loše, no i dalje činimo sve da ne dođe do eskalacije, ali to ne ovisi o sustavu. Sustav funkcionira besprijekorno, ali bez kvalitetne sinergije s građanima, to jest poštivanja mjera, brojke će rasti, virus će se širiti pa ćemo teško održati i ove popuštene mjere”, poručio je, prenosi N1. 

Pozvao je građane da i dalje budu odgovorni te je odbacio nagađanja o navodnom zatvaranju terasa ugostiteljskih objekata u Istri.

“Mi sigurno nećemo ići u zatvaranje zato što one nisu izvor zaraze, terase su prozračne, na otvorenom”.



Trenutno su u Istri 102 aktivna slučaja zaraze, a u samoizolaciji se nalazi 1540 osoba. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 34 osoba odnosno sedmero više nego jučer.

Komentari