U Europskom domu okrugli stol o klimatskim promjenama

U organizaciji Veleposlanstva Španjolske i Čilea u Hrvatskoj, a u suradnji s Europskim pokretom Hrvatska i Europskim domom Zagreb, u zagrebačkom Europskom domu u četvrtak u 18 sati održat će se okrugli stol pod nazivom “Climate change: where are we after the COP25 summit?”.

Pod Čileanskim predsjedavanjem u prosincu se održao COP25 – multilateralni sastanak u okviru Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama  koji je pokušao definirati i koordinirati usvajanje mjera za ograničavanje globalnog zatopljenja.

Sudionici okruglog stola “Climate change: where are we after the COP25 summit?, neće se toliko fokusirati na analiziranje ishoda COP25, nego žele potaknuti na zajedničko promišljanje o klimatskim promjenama, njihovim rizicima i posljedicama koje izostanak učinkovitih, brzih i koordiniranih multilateralnih akcija može imati za naš planet.

Znanstvenici i uzvanici sudionici okruglog stola

Na okruglom stolu će sudjelovati Danijela Dolenec, izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti, Krešo Pandžić, zamjenik ravnateljice Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), Marija Pujo Tadić, predsjednica Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti i Leonarda Šmigmator, aktivistica inicijative “Fridays For Future Hrvatska”.



Okrugli stol će se održati na engleskom jeziku, a moderirat će ga Renata Bačić, voditeljica projekata Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb.

Uzvanicima će se obratiti Veleposlanik Španjolske u Hrvatskoj Alonso Dezcallar, Veleposlanik Čilea u Hrvatskoj Ricardo Gustavo Rojas i pomoćnik ministra ministra u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Igor Čižmek.

Komentari