U četvrtak većinom sunčano i razmjerno toplo, ujutro ponegdje magla

Ilustracija Foto: Pixabay

I u četvrtak u istočnoj Hrvatskoj biti sunčano, uz malo ili nimalo oblaka. Jutarnja će magla biti rijetka i kratkotrajna, uglavnom u Posavini. Najniža temperatura zraka od 10 do 13 °C, a najviša između 26 i 29 °C.

Još toplije nego u srijedu bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz također većinom sunčano vrijeme, uz povremene visoke oblake, a ujutro i mjestimičnu maglu i sumaglicu.

I po gorskim kotlinama ujutro magla pa pretežno sunčano, a još više vedrine bit će na sjevernom Jadranu. Noćna i jutarnja bura bit će slabija nego u srijedu, a ni dnevni sjeverozapadnjak većinom neće smetati. No, navečer će ponovno zapuhati mjestimice jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka bit će od 16 do 21 °C, u gorju i unutrašnjosti Istre od 9 do 13 °C, a poslijepodnevna između 25 i 29 °C.

U Dalmaciji temperatura još viša, pa će ponegdje biti i vruće. Pritom sunčano, većinom i vedro, ujutro u unutrašnjosti s mjestimičnom maglom. Uz najprije burin, zatim mjestimice umjeren maestral more će biti malo do umjereno valovito, temperature od 23 do 25 °C.



Mnogima još ugodno za kupanje bit će i na jugu Hrvatske, uz pretežno vedro vrijeme, te slabu do umjerenu buru pa maestral. Najniža temperatura zraka bit će od 22 do 25 °C, a najviša između 29 i 31 °C.

I dalje većinom sunčano i razmjerno toplo

I u nastavku tjedna bit će razmjerno toplo, u mnogim krajevima i vruće. Pritom u kopnenom području većinom sunčano, uz prolazno umjerenu naoblaku, te mjestimičnu kratkotrajnu jutarnju maglu, uglavnom uz rijeke i po gorskim kotlinama.

Na Jadranu također sunčano, većinom i vedro, uz često umjerenu buru, uglavnom na sjevernom dijelu ponegdje i jaku, s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Temperatura zraka bit će i dalje iznadprosječno visoka, pa će noći i dalje u mnogim mjestima biti tople, a dani mjestimice vrući, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari