U četvrtak uglavnom predah od oborina

Pixabay

U četvrtak ujutro u Slavoniji, Baranji i Srijemu mjestimice magla, a zatim sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab, a jutarnja temperatura oko 0 °C, najviša dnevna oko 7 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutro također hladno, uz “minuse”. Nakon jutarnje magle bit će djelomice sunčano, pa i razmjerno toplo. I u Banovini ujutro valja računati na temperaturu između -2 i 0 °C, danju nakon magle i na sunčana razdoblja uz koje će temperatura porasti do oko 5 °C. Vjerojatnost oborina je vrlo mala.

Povremeno slabog snijega može biti u gorju, uglavnom u Gorskom kotaru, uz temperaturu ujutro oko -3 °C, a danju između 2 i 4 °C. Nakon jutarnje magle moguća su sunčana razdoblja. Na sjevernom Jadranu uz promjenljivu naoblaku također se ne može isključiti mogućnost slabe kiše. Puhat će umjeren, u noći i ujutro i jak jugozapadni vjetar koji će oslabjeti i sredinom dana uz obalu okrenuti na buru.

Na srednjem Jadranu djelomice sunčano i uglavnom bez oborina. Jutro u unutrašnjosti Dalmacije razmjerno hladno, a poslijepodnevna temperatura od 7 do 9 °C. Uz obalu jutarnja od 5 do 10 °C, najviša dnevna od 11 do 14 °C. Puhat će slabo do umjereno jugo, uz obalu poslijepodne bura, uz malo do umjereno valovito more.



I na jugu Hrvatske djelomice sunčano, a ujutro te ponovno navečer može biti mjestimične kiše. Uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, prema otvorenome moru istočnjak i jugo.

U nastavku tjedna većinom zimski uvjeti

Do kraja tjedna valja računati na česte oborine, u petak na kopnu susnježicu i snijeg, uz stvaranje novog snježnog pokrivača i u gorju i u nizinama, pa i na potresom zahvaćenom području. Subota donosi predah od oborina, ali i hladno jutro. Novi snijeg ponovno u nedjelju. Bit će hladnije, uz povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu promjenjivo s čestom kišom, ali i vjetrovito uz jaku buru, najprije na sjevernom dijelu, tijekom vikenda i drugdje. U nedjelju podno Velebita može biti snijega nošenog burom, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari