U četvrtak toplije, kiša i grmljavina većinom na Jadranu i uz njega…

U četvrtak će u istočnoj Hrvatskoj biti barem djelomice sunčano i uglavnom suho. Ipak, postoji mala vjerojatnost za poneki pljusak, uglavnom poslijepodne u Posavini. Ujutro ponegdje može biti kratkotrajne magle. Najviša dnevna temperatura između 24 i 27 °C.

Podjednako će toplo biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz pretežno sunčano vrijeme te slab do umjeren jugozapadni vjetar. Ujutro može biti magle, a poslijepodne jačeg razvoja oblaka. No, bit će uglavnom suho.

Znatno veća vjerojatnost za povremenu kišu, posebice u obliku pljuskova s grmljavinom, bit će u gorskim krajevima i na sjevernom Jadranu, osobito u prvom dijelu dana. Poslijepodne sunčanije i uglavnom suho. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren južni i jugozapadni, ujutro i jugo. Najniža jutarnja temperatura oko 10 °C u gorju, od 13 do 16 °C na moru, a najviša dnevna u gorskim krajevima između 19 i 22 °C, na Jadranu od 23 do 25 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije najviša dnevna temperatura bit će oko 25 °C. Bit će promjenljivo oblačno i nestabilno, uz kišu, pa i u obliku pljuskova i grmljavine, češće u prvom dijelu dana. Puhat će umjereno jugo, u okretanju na jugozapadni vjetar, a more će biti malo do umjereno valovito.



Na jugu Hrvatske također promjenljivo i nestabilno, uz vjerojatnost za kišu, osobito prijepodne. Nakon juga, vjetar će okrenuti na jugozapadni, uz najvišu dnevnu temperaturu od 23 do 25 °C.

U petak i subotu stabilnije, sunčanije i toplije, a u nedjelju opet…

U sljedeća dva dana u unutrašnjosti pretežno sunčano i toplije pa u subotu temperatura može doseći 30 °C. U nedjelju, osobito od sredine dana, raste vjerojatnost za kišu, najprije u gorskim krajevima, zatim i drugdje.

I na Jadranu u petak i subotu pretežno sunčano i toplije, uz slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. U nedjelju ponovno promjenljivo uz pljuskove, češće na sjeveru, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari